Najčastejšie dôvody rozchodu? Áno, aféra je stále číslo jeden

Zdá sa, že nevera je pre väčšinu ľudí top dôvodom odchodu zo vzťahu.

27.02.2022 13:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
debata

Prečo sa vzťah rozpadne? Dôvodov je veľa – od žiarlivosti cez neveru až po dlhé odlúčenie. Ako ukazuje aktuálny prieskum zoznamovacej nemeckej platformy ElitePartner, niektoré dôvody sú bežnejšie ako tie ostatné. V rámci prieskumu 1300 ľudí odpovedalo na otázky o rozpade vzťahu, tu sú výsledky.

plač, nárek, plačúca žena Čítajte viac 3 znamenia, ktoré drasticky sabotujú vlastné vzťahy

Aférka je stále dôvodom rozchodu číslo 1. Zrejme to až také prekvapivé nie je. Podľa prieskumu 77 percent opýtaných uviedlo, že dôvodom ich rozchodu by aféra určite bola. 66 percent opýtaných uviedlo ako dôvod rozchodu fakt, že partner by ich priveľmi obmedzoval. V šťastnom partnerstve je totiž dostatok priestoru aj pre priateľov, koníčky či kariéru. Nie všetko sa točí neustále výlučne okolo vzťahu, človek potrebuje priestor aj pre seba.

Viac ako polovica opýtaných uviedla ako možný dôvod rozchodu nedostatok hygieny na strane partnera. Nasleduje žiarlivosť – 53 percent opýtaných uviedlo, že žiarlivosť zo strany partnera by dlhodobo netolerovali a prišiel by rozchod. Chýbajúca neha a intimita by zo vzťahu vyhnala 47 percent opýtaných. Nejde pritom o sex ako taký, ale o fyzickú blízkosť, dotyky, bozky, prejavy lásky.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #rozchod #partner

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...