Chcete zdravý vzťah, ktorý vydrží roky? Tieto kroky potrebujete podniknúť

Máte sa radi, máte k sebe blízko, dokonca ste už vcelku zohratý pár. No na to, aby sa vášeň, iskra a láska z vášho vzťahu nevytratili, naopak, neustále sa rozrastali a vzťah krásne kvitol, je potrebné sa oň postarať správnym spôsobom. Pretože vzťah je výsledkom snahy dvoch ľudí. Ak na jeho rast „kašlú“ nemôžu očakávať, že bude kvitnúť.

06.02.2022 11:58
láska, vzťah, muž a žena, partneri Foto:
Ste naozaj spokojná vo vzťahu?
debata (1)

Samospádom akurát do pekla

Žiadny vzťah nefunguje ako perpetum mobile, že ho stačí nakopnúť zamilovanosťou a všetko už bude fungovať do konca života. Ako hovorí odborníčka na vzťahy Rachel Moheban-Wachtel, nič v našom živote nenapreduje bez starostlivosti. Bez cvičenia nám upadá telo, bez vzdelania ochabuje mozog a dokonca aj auto, ktorému nedodávame servis veľmi rýchlo skončí svoju púť. Preto je základom vzťahu dodávať mu správnu pozornosť. A zamerať sa na dôležité veci, nie na malicherné spory. To je určite základom.

Efektívne komunikujte

Rachel Moheban-Wachtel hovorí, že to stojí a padá práve na tom, ako sa snažíte spolu vychádzať. Či sa zameriavate na malicherné spory, alebo riešite vzťah z pohľadu celku. Nie ako jeden za jedného, ale ako tímoví hráči. Nie je to vždy jednoduché, ale veľmi podstatné je občas nevenovať pozornosť rozdielnostiam, ale spoločným postojom. Oplatí sa vám to.

Video
VIDEO: Šťastné vzťahy sú základ pre spokojný život, šťastné vzťahy sú aj úprimné. O úprimnosti vo vzťahu sme sa zhovárali so psychologičkou Lenkou Uherovou.

Snažte sa zmeniť

Je to veľmi dôležité a musí to byť obojstranné. Každý sa počas rokov vyvíja, mení a môžu sa objaviť nové veci, ktoré vám na tom druhom vadia. Preto je podľa Rachel Moheban-Wachtel dôležité na sebe pracovať. A to nielen na sebarozvoji, ale aj na tom, aby bol človek stále lepším človekom pre toho druhého. Snaha vylepšovať sám seba pre vzťah znamená tvoriť vzťah aj klímu v ňom omnoho lepšiu.

Nestagnujte

Je extrémne dôležité, aby sa vyvíjal váš vzťah spolu s vami. Toto je bod, v ktorom mnoho dvojíc stroskotá a vrhne sa do dobrodružstiev nevery. Ako tomu zabrániť? Buďte pre seba stále v niečom noví. Buďte atraktívny a nadšení. Vytvorte si návyk neustále sa spoločne v niečom rozvíjať a posúvať. Môže to byť šport, aktivity, výlety, nápady, ako tráviť voľný čas. Určite sa snažte zo svojho života vyhnať stereotyp a budete omnoho šťastnejší ako ostatné dvojice. Preto budete mať aj vyššiu šancu ostať spolu.

shutterstock 635839790 Čítajte aj Ako vyzerá fungujúci vzťah? Pýta si úprimné emócie, ale tajomstiev sa nemusíte vzdať

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #spolupráca #komunikácia #pozornosť #zamilovanie #stereotyp #fungujúci vzťah #budovanie vzťahu

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...