Tu sú nepriatelia vašej lásky! Prevalcujú aj dobrý vzťah

Užívajte si svoj vzťah, tešte sa z lásky aj zo života. Pestujte priateľstvá a zamyslite sa, či ste spokojná.

26.01.2022 13:00
hádka, rozchod Foto:
Ničíte si pekný vzťah?
debata

Dajte si pozor, aby ste váš pekný partnerský vzťah neotupili zbytočnými problémami či chladom, ktorý ospravedlňujete nedostatkom času. Tu sú „nepriatelia“ vášho vzťahu:

Mimo vzťahu nemáte žiadne priateľstvá

Je váš drahý aj vaším najlepším priateľom? Aj keď je to pekné, akonáhle je vaším jediným priateľom, môže nastať vážny problém. Pre fungujúci partnerský vzťah sú podľa odborníkov mimoriadne dôležité sociálne vzťahy mimo partnerstva – každý človek potrebuje „ventilovať“ svoje zážitky zo vzťahu mimo neho. Ak sa celkom „odrežete“ od priateľov potom, čo vstúpite do vzťahu, skôr či neskôr sa o slovo prihlási izolácia, ktorá bude mať zlý dopad na vašu psychiku a tým pádom aj na vzťah, v ktorom žijete.

žena, smútok, samota Čítajte viac Prečo v čase, kedy sa trápime pre lásku, nepotrebujeme ani jesť?

Minimum prejavov nežnosti a lásky

Večerný bozk na líce a občasný sex pri zvláštnych príležitostiach na udržanie vzťahu naozaj nestačia. Nie, nejde o to, aby ste sa oddávali vášnivému sexu každú noc a svojimi prejavmi lásky obťažovali okolie. Ale len tak sa jeden k druhému privinúť počas sledovania seriálu, dopriať si jemnú masáž tela pri sviečkach alebo sa vášnivo pobozkať na večernom rande v meste – práve prejavy nežnosti aj lásky udržia váš vzťah stále nabitý vášňou a vás nebude nahlodávať pocit, že žijete vlastne s dobrým kamarátom, ale nie s mužom vášho života.

Nič nie je dosť

Stále sa náhlite, stále po čomsi túžite, stále sa umárate, trápite… Nič vám nie je dosť a prenasleduje vás pocit, že všetci ostatní majú oveľa viac ako vy. Tento pocit výrazne zasahuje aj váš vzťah. Vaša nespokojnosť a neschopnosť tešiť sa z každodenného života, z vašej lásky, z partnera môže prerásť do celoživotného negativizmu… A ruku na srdce, kto by chcel žiť s niekým stále zle naladeným, nespokojným, ufrflaným?

Pozrite si reláciu Ide o nás – Schyľuje sa u vás k rozchodu? Signál je, ak partneri prestávajú mať spoločný sen

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #problémy s láskou

+ Nebuďte lenivý a cvičte aj doma, prospeje to vášmu telu i mysli.
Dnes vás čaká veľa práce, preto nebuďte lenivý...

+ Snažte sa jesť viac domácich jedál a neobjednávať si z internetu.
Dnes budete mať produktívny deň, oddýchnete si...