Prečo v čase, kedy sa trápime pre lásku, nepotrebujeme ani jesť?

Keď sa trápite pre lásku, napríklad po rozchode, nie je to nič príjemné.

15.12.2021 09:00
žena, smútok, samota Foto:
Zlomené srdce?
debata

Zle spíte, nemôžete sa na nič sústrediť a strácate chuť do jedla. Pocit hladu dokonca zmizne natoľko, že človek nepotrebuje jesť takmer nič alebo len zlomok z toho, čo v čase harmónie a psychickej pohody. Čo sa v takomto krízovom období deje s naším telom?

Skutočnosť, že nemôžete jesť, v období, kedy ste sužovaná láskou, je spôsobená tým, že vaše telo je v „bojovom“ režime. Čo to ale znamená?

žena, úsmev, ukazovanie Čítajte viac Nielen strelec sa teší zo života! Aj tieto znamenia zverokruhu sú obzvlášť pozitívne

Keď je človek „chorý láskou“, jeho telo prejde do režimu prežitia. Srdce bije rýchlejšie ako zvyčajne, zreničky sa rozširujú. Telo v takýchto situáciách koná inak – to znamená, že ako menej dôležitý faktor vníma napríklad hlad. V žalúdku a v celom tráviacom trakte fungujú procesy pomalšie.

Ale nielen telo v takomto krízovom režime je zodpovedné za to, že pocit hladu nevnímame tak intenzívne. Môžu za to aj vaše vlastné pocity, ktoré sa pohybujú medzi hnevom a smútkom. Keď je človek v depresii, má menšiu chuť do jedla. S tým môže súvisieť aj to, že človek pri nešťastnej láske či po rozchode viac a plače. Plač je pre ľudské telo stresujúci a môže vyústiť až do nevoľnosti a bolesti žalúdka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #trápenie

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...