Prečo muži podvádzajú? Nie sú za tým len nezhody

Len málo nevery sa rodí tam, kde obrazne povedané lietajú taniere. Práve naopak, manželia, ktorí majú partnerské problémy ich skôr riešia hlučnejšou cestou, ako podlým klamstvom. Nespokojnosť vo vzťahu sa dokonca vytráca aj z hlavných dôvodov nevery. Čo k nej teda mužov vedie?

21.01.2022 15:00
shutterstock 1845311161 Foto:
V partnerstve si netreba dávať pozor len na mužov s obrovským egom, ale aj na tých, ktorí ho majú malé.
debata (1)

Dobrodružstvo

Je hnacím motorom mnohých mužských aktivít a záľub. Od zbierania mincí cez bojové športy až po podvádzanie vlastnej partnerky. Môžu dať ruku do ohňa za svoju rodinu, ale to vzrušenie, zážitok a dobrodružstvo zo sexu s inou ženou si mnohí jednoducho nevedia odoprieť ani vo vzťahu.

Túžba po naplnení

Tu muži stoja na vážkach. Celý život túžiť napríklad po sexuálnej praktike, ktorú nikdy nedostanú, alebo si ju dopriať inde, aj keď na tajnáša? No a keďže je túžba po naplnení v popredí dôvodov nevery, asi tušíte, ktorou cestou sa mnoho z nich vyberie.

Malé sebavedomie

V partnerstve si netreba dávať pozor len na mužov s obrovským egom, ale aj na tých, ktorí ho majú malé a potrebujú sa neustále o niečom uisťovať. Snaha získavať si priazeň žien, vyhľadávať flirt a záujem iného pohlavia, mnohým mužom hladí ego. Navyše si tak sami dokazujú, že sú žiadaní. Takže pozor na nerozhodných mužov, ktorí svoju cenu odvodzujú od toho, ako ich vníma okolie.

nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň, žiarlivosť Čítajte viac Začal vám zahýbať? Lakmusovým papierikom je jeho...

Závislosť na sexe

Je to už dnes oficiálna diagnóza. Ak sa muž stane závislý na sexe, je to rovnako silná závislosť ako napríklad na alkohole alebo hracích automatoch. Pre ženu je akákoľvek závislosť partnera náramne ťažká. Ak je však závislý na sexe, je možné sa z toho vyliečiť a tým aj z nevery. Obvykle to začína príliš veľkou angažovanosťou v posteli. Potom netradičnými praktikami, neustálou masturbáciou až po radovánky s inými, pretože doma mu to nestačí.

Nedostatok emócií vo vzťahu

Ukazuje sa, že aj tento faktor mužov občas zavedie na mimomanželské chodníčky. Čo to znamená v praxi? Že muž sa cíti málo milovaný, málo počúvaný, málo vnímaný. Stáva sa to napríklad pri dlhodobých vzťahoch, alebo po narodení dieťaťa, keď sa muž akosi dostane na vedľajšiu koľaj. Výsledok je, že sa snažia všetko to, plus kvalitný a vášnivý sex, nájsť mimo domova.

Hľadajú dôvod na ukončenie vzťahu

Je to tiež dôvod, hoci je jasné, že už pred neverou muž odpískal vzťah ako nevydarený futbalový zápas. Nechce však odísť z domu, kde má partnerku, do samoty a neznáma. Preto si neverou dláždi postupne do iného vzťahu. Z toho starému sa mu následne bude odchádzať ľahšie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #emócie #podvádzanie #nízke sebavedomie #dobrodružstvo #závislosť od sexu #naplnenie

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...