Máte viac ako 45 rokov? Ako hodnotíte váš sexuálny život?

V tejto vekovej kategórii sa podľa aktuálneho prieskumu nedá hovoriť o nudnom či stagnujúcom sexuálnom živote.

01.10.2021 11:00
senior - sex - intimita Foto:
Ako vyzerá sexuálny život ľudí nad 45 rokov?
debata (5)

Ako vyzerá sexuálny život ľudí nad 45 rokov? Prieskum na túto tému urobil JoyClub – internetová sexuálna a erotická komunita spájajúca ľudí v Nemecku. A čo hovoria výsledky prieskumu, do ktorého sa zapojilo 3 000 členov komunity nad 45 rokov?

V tejto vekovej kategórii sa rozhodne nedá hovoriť o nudnom či stagnujúcom sexuálnom živote, píše portál freundin.de. Polovica opýtaných sexuálne žije niekoľkokrát týždenne alebo každý deň. Najmä ženy uvádzajú, že sexualita je pre nich oveľa dôležitejšia ako predtým (47,8 %) a ich sexuálna túžba má tendenciu sa zvyšovať (57,5 %).

sex, erotika, poprsie Čítajte viac Netradičné cesty k lepšiemu sexu. Tretí bod musíte skúsiť

Takmer dve tretiny opýtaných prežívajú svoje túžby predovšetkým so stabilnými životnými partnermi alebo stálymi sexuálnymi partnermi. 24,2 % opýtaných sexuálnych partnerov mení.

Tí, ktorí aktuálne nie sú single, väčšinou žijú v monogamnom vzťahu (23,6 %). Obzvlášť muži sú naklonení tomuto modelu (25,3 %). Ženy vyhľadávajú priateľstvo s benefitom sexu (16,7%). Bez ohľadu na fakt, či ide o mužov alebo ženy – 45,9 % uvádza, že najlepší sex v živote mali vo veku 46 až 55 rokov.

V tomto zmysle 71,7 % žien nesúhlasí s tvrdením „Predtým bolo všetko lepšie“. Čím sú staršie a majú viac skúseností, tým viac prežívajú svoju sexualitu. Polovica mužov s týmto tvrdením nesúhlasí (52,9 %). Ďalších – 32,2 % vníma s vekom svoju sexualitu ako odlišnú, ale nie nevyhnutne lepšiu.

Muži (87,8 %) a ženy (92,1 %) súhlasia s tým, že vzájomná príťažlivosť alebo „dobrá chémia“ sú pre sexuálny vzťah obzvlášť dôležité. Za najlepšie benefity sexu muži považujú orgazmus druhej osoby (87,6 %) a potešenie zo sexu (84,8). Ženy, naopak, preferujú v sexuálnych hrách otvorenú, úprimnú komunikáciu (89,9 %) a možnosť naplno sa ponoriť do sexuálnych hier (88,4 %).

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #sexuálny život

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...