Klope vám nevera na dvere? Položte si v duchu nasledovné otázky

Nevera nie je niečo, čo sa týka len susedov. Štatisticky sa dlhodobo nevera drží na úrovni, pri ktorej 60 % mužov podvedie a 40 % žien už tiež nasadilo v živote svojmu partnerovi parohy. Nevera sa tak môže stať zo dňa na deň každému. No existujú sprievodné znaky, ktoré ju ohlasujú v predstihu.

18.07.2021 13:00
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Nevera sa nikdy nestane len preto, že do okolia príde nová žena.
debata

Nevera je najprv myšlienkou

Nevera sa nikdy nestane len preto, že do okolia príde nová žena, ktorá má možno o číslo väčšie prsia, alebo vzbudzuje viac sympatií. Nevera sa rodí z myšlienky, že aktuálnemu vzťahu niečo chýba a to je signál, že iná osoba môže práve tieto chýbajúce dieliky reprezentovať. Preto je vhodné spytovať si vzťah a hlavné znaky, ktoré môžu naznačovať, že partnera to začína ťahať k nevere.

Viac času s mobilom v ruke

Mobilné telefóny sú značne zradné. Nielenže vďaka nim vznikajú časté nevery, ale aj odhalenia. Zabudnutá správa, fotka, zvonenie v nesprávnej chvíli. Lisa Petsinis je vzťahová poradkyňa a hovorí, že spozornieť treba vždy, ak partner začína tráviť viac času s mobilom ako rozhovorom tvárou v tvár. Nemusí to byť nevera. No zrejme hľadá partner už nové zážitky, rozptýlenie a pokušenia.

relax, chôdza, turistika, prechádzka, príroda, pár, milenci, láska Čítajte aj Osamelé činnosti, ktoré je super robiť s partnerom. Zlepšia vám milostný život

Čoraz viac tichých rozporov

nemusí ísť výslovne o hádky. nevera totiž málokedy vzniká v talianskej verzii manželstva. Lisa Petsinis totiž upozorňuje, že myšlienky na neveru nevznikajú v partnerstiev, kde sa veci hovoria priamo do očí. Práve naopak. Dvere sa jej otvárajú v priestore, kde to v partnerstve vrie pod kobercom. Ak partner ustupuje, no je to nesúhlasný ústup. V takomto prostredí môže ľahko myslieť na to, že v inom prostredí nebude musieť robiť každodenné ústupky.

Všímanie si nedostatkov

Každý vo vzťahu skôr či neskôr odloží ružové okuliare. No výsledkom nemôže byť situácia, že sa navzájom začnete kritizovať. Každý má svoje nedokonalosti, no vyhadzovanie na oči ničomu neprospieva. pozor, paradoxne nie je k nevere náchylný ten, kto druhému vyčíta, ale ten, komu je vyčítané. Nikto predsa nechce žiť vo vzťahu, kde sa nemôže cítiť sám sebou.

Rozdvojili sa vám vášne

Reč je o tých životných. Zatiaľ si vyhovujete, ľúbite sa, ale akosi ste prestali zdieľať spoločné nadšenie zo spoločných aktivít. Ak začínate mať pocit, že aktivity vás rozdeľujú, vzniká priestor na neveru. Partneri sa totiž začnú zamýšľať nad tým, že by bolo lepšie mať niekoho aktívnejšieho do partie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #vášeň #hádky #nezhody #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah #nedostatky

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...