Ako sa zbaviť lepidla na rukách či ľahšie utrieť vajíčko zo zeme? Pomôže obyčajná múka

Múka je vhodná nielen na pečenie či varenie... Keďže ju máme doma vždy po ruke, dá sa využiť aj ako skvelý pomocník v domácnosti. Tu sú tri super triky, v ktorých hrá prvé husle práve "obyčajná" múka.

14.03.2022 09:00
Špaldová múka prospieva nášmu zdraviu. Foto:
Múku máte vždy po ruke, tak ju využite.
debata

Vajíčko na zemi

Ak vám náhodou vajíčko vypadne nešikovne z rúk na podlahu v kuchyni, bielky a žĺtky sa zvyčajne ťažko utierajú kvôli ich klzkej konzistencii. Ale nie v prípade, ak ich posypete trochou múky. Nechajte chvíľu postáť, potom vajíčko ľahko utrite kuchynskou utierkou a odstránite ho zo zeme.

mikrovlnka, čistenie, upratovanie Čítajte viac Ako vyčistiť sklo mikrovlnky či rúry bez chémie? Tento spôsob ešte nepoznáte?

Lepidlo na rukách

Občas nám na rukách zostane lepidlo – či už počas lepenia papiera pri hre s deťmi alebo pri domácom majstrovaní či ak voľačo opravujeme… Múka môže pomôcť rýchlo odstrániť zvyšky lepidla z prstov. Ako? Na ruky si nasypte trochu múky a rozotrite ju po rukách podobne ako krém. Múka na seba nachytá lepkavé zvyšky a vy sa ich zbavíte rýchlejšie.

pepier na pečenie, gazdinka, žena, pečenie, kuchyňa Čítajte viac Skvelý trik! S papierom na pečenie už bojovať nebudete, takto presne 'sadne' do misky či na plech

Škvrna na koberci

Škvrny od červeného vína alebo mastné škvrny? Ak sa nehoda stane na koberci, dokáže poriadne potrápiť. Múka však môže pomôcť rýchlo pomôcť. Na škvrnu nasypeme múku a necháme pôsobiť. Potom koberec povysávajte vysávačom a škvrna je preč alebo oveľa menej viditeľná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #múka

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....