Už ste skúšali špargľu v ľahkých šalátoch? Nie? To je škoda, prinášame tipy

Teplejšie obdobie roka prichádza so svojou vlastnou paletou čarovných chutí a šalátov. Sú skvelým spôsobom, ako využiť čerstvé sezónne ingrediencie.

27.04.2024 07:00
špargľa, šalát Foto:
Lahodný šalát so zelenou špargľou.
debata

Jednou z najvýraznejších je v tomto období bezpochyby špargľa. Šalátom dodáva lahodnú chuť, ale aj výživovú hodnotu. Tu sú tipy na tri lahodné šaláty so špargľou!

špargľa, zelená, biela Čítajte viac Zelená či biela? Ktorá špargľa je jemnejšia a ktorá má horkastú chuť? Vyskúšajte tieto recepty

Šalát so špargľou a kuracím mäsom

Šalát ponúka perfektnú rovnováhu medzi bielkovinami a zeleninovou zložkou. Zelená špargľa sa griluje spolu s kuracím mäsom a potom sa podáva na čerstvých listoch zeleného šalátu s cherry paradajkami a varenými vajcami. Dochutíme ho citrónovou šťavou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Šalát so špargľou a quinoou

Šalát je plný farieb a originálnych chutí. Uvarená špargľa sa pokrája na menšie kúsky a zmieša s uvarenou quinoou, nakrájanou uhorkou, zrelým avokádom a červenou cibuľou. Na zvýraznenie chuti sa pridáva šťava z limetky a olivový olej.

zelená špargľa Čítajte viac Špargľa ako hlavné jedlo aj ako príloha! Ale koľko jej kúpiť pre celú rodinu? Tu sú presné množstvá na porciu

Šalát s grilovanou špargľou a mozzarellou

Šalát je pravým obrazom jari či skorého leta na tanieri. Grilovaná špargľa sa premieša s lístkami čerstvej nasekanej bazalky, paradajkami a mozzarellou. Dochutíme balzamikovým octom a posypeme čerstvým mletým čiernym korením.

Video
Biela či zelená, oba druhy špargle sú okrem polievky, šalátu, slaného koláča či nákypu vhodné aj na vyprážanie. S troškou majonézy či iného dresingu chutí vyprážaná špargľa v cestíčku vynikajúco.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recepty #špargľa #šalát

+ Pravidelný pohyb a cvičenie posilnia vaše telo aj myseľ.
Neplačte nad rozliatym mliekom, nájdite spôsob ako...

+ Prechádzka v prírode vám dnes prospeje, potrebujete si vyčistiť hlavu.
Nadriadený si všímajú vašu prácu, preto...