Jednou z najvýraznejších je v tomto období bezpochyby špargľa. Šalátom dodáva lahodnú chuť, ale aj výživovú hodnotu. Tu sú tipy na tri lahodné šaláty so špargľou!
Čítajte viac Zelená či biela? Ktorá špargľa je jemnejšia a ktorá má horkastú chuť? Vyskúšajte tieto receptyŠalát so špargľou a kuracím mäsom
Šalát ponúka perfektnú rovnováhu medzi bielkovinami a zeleninovou zložkou. Zelená špargľa sa griluje spolu s kuracím mäsom a potom sa podáva na čerstvých listoch zeleného šalátu s cherry paradajkami a varenými vajcami. Dochutíme ho citrónovou šťavou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Šalát so špargľou a quinoou
Šalát je plný farieb a originálnych chutí. Uvarená špargľa sa pokrája na menšie kúsky a zmieša s uvarenou quinoou, nakrájanou uhorkou, zrelým avokádom a červenou cibuľou. Na zvýraznenie chuti sa pridáva šťava z limetky a olivový olej.
Čítajte viac Špargľa ako hlavné jedlo aj ako príloha! Ale koľko jej kúpiť pre celú rodinu? Tu sú presné množstvá na porciuŠalát s grilovanou špargľou a mozzarellou
Šalát je pravým obrazom jari či skorého leta na tanieri. Grilovaná špargľa sa premieša s lístkami čerstvej nasekanej bazalky, paradajkami a mozzarellou. Dochutíme balzamikovým octom a posypeme čerstvým mletým čiernym korením.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte **Vyprážaná špargľa v cestíčku ** na Varecha.sk