Prekonala menopauzu, keď mala 36, teraz sa hollywoodska hviezda snaží pomôcť iným ženám: Nesmie to byť zakázaná téma, vraví

Ubehlo pár týždňov od chvíle, čo si herečka Naomi Watts vzala svojho kolegu a partnera Billyho Crudupa. Sympatická blondínka sa stala pre mnohé ženy inšpiráciou. A nielen pre ne.

24.07.2023 13:00
Naomi Watts Foto:
Herečka Naomi Watts v kreácii Dries van Noten na podujatí New York Academy of Art's Annual TriBeCa Ball.
debata (1)

Päťdesiatštyriročnú Wattsovú oslovil aj britský magazín Hello!, ktorý sa rozhodol umiestniť ju na obálku svojho digitálneho vydania a zároveň s ňou urobil aj exkluzívny rozhovor. Herečka sa otvorene rozhovorila o tom, aké bolo pre ňu hľadania lásky a životného šťastia v období po menopauze.

pár, muž, žena, posteľ, sex, intimita, bozk Čítajte viac Sex po menopauze nemusí byť tabu. Môže byť akčnejší ako v mladosti

Tú mimochodom prekonala už vo veku 36 rokov, bola jej totiž diagnostikovaná predčasná menopauza a hviezda filmu 21 gramov tak prekonala hormonálne aj mentálne a fyzické zmeny, ktoré toto obdobie do života ženy prináša, omnoho skôr ako iné jej kamarátky a kolegyne.

zväčšiť Herečka Naomi Watts na prehliadke Fendi Haute... Foto: Daniele Venturelli/Getty Images for Fendi
Naomi Watts Herečka Naomi Watts na prehliadke Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024.

„Prejsť menopauzou v tak mladom veku nebolo ľahké, najmä v čase, keď o nej bolo tak málo informácií,“ vysvetlila pre magazín. „Mala som výkyvy nálad, nočné potenie a migrény… Cítila som sa, akoby som sa celá vymkla kontrole,“ opísala svoje pocity Naomi Watts.

žena, kučeravé vlasy, úsmev, dôchodkyňa Čítajte viac Treba meniť stravu po menopauze? Pomôžu orechy, sardinky i losos

Podľa herečky je problém, že ženy naozaj často netušia, do čoho „idú“. Nepripravujú na to dostatočne lekári, menopauza bola dlhé roky tabu alebo sa ako téma obchádzala. Watts by si želala, aby sa o tomto dôležitom zlomovom období v živote ženy viac písalo a úplne najviac by ju potešilo, keby sa aj pred kamery dostalo viac tejto konkrétnej témy.

zväčšiť Naomi Watts sa vydávala v New Yorku v bielych... Foto: Profimedia
Naomi Watts Naomi Watts sa vydávala v New Yorku v bielych šatách od Oscara de la Rentu v hodnote 5 000 eur.

Aj pre osobnú skúsenosť sa teda hollywoodska hviezda a niekdajšia hrdinka hitu King Kong stala ambasádorkou Menopause Mandate, neziskovej organizácie, ktorej poslaním je revolucionizácia starostlivosti a podpory žien v strednom veku.

„Naozaj verím, že ak by menopauza nebola takou zakázanou témou, keď som prvýkrát začala pociťovať symptómy, môj prechod by bol jednoduchší,“ citoval ju časopis Hello! „Chýbal otvorený rozhovor a zdroje, ktoré by ženám pomohli zorientovať sa v zmenách, ktorými prechádzame. Preto som teraz dnes taká zanietená zvyšovať povedomie a podporovať úprimnejšie konverzácie na túto tému," vysvetlila Watts.

Naomi Watts Čítajte viac Ako nevesta očarila, jej čipkovaný look inšpiruje každú ženu. Tieto šaty si môžete obliecť kedykoľvek

Herečka je hrdá, že stále pracuje – najmä v brandži, ktorá ešte pred pár rokmi odpisovala ženy po dovŕšení istého veku a posielala ich na „dôchodok“. Popri pracovnej sfére, v ktorej je dvojnásobná mama úspešná, sa jej však darí aj v súkromí, čoho dôkazom je aj nedávna svadba s hercom Billym Crudupom.

Kolegovia sa zoznámili pri spoločnom projekte a od roku 2017 tvorili pár (v minulosti bola Watts partnerkou hercov ako Heath Ledger či Liev Schreiber). Spoločnou svadbou, obradom na radnici a bez pompéznych osláv, sa ich vzťah posunul na ďalšiu úroveň a zdá sa, že herečka nemôže byť šťastnejšia. Mimochodom, práve fakt, že zažíva toľko šťastia v súkromí, bolo vraj hlavnou inšpiráciou, prečo sa rozhodla zapojiť aj do verejnej diskusie a priniesť viac „svetla“ na tému ženskej hormonálnej zmeny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Watts #menopauza #Hello!

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...