VIDEO: So šéfkuchárom Martinom Novákom zo šou Na nože o slovenskej gastrónomii, jej problémoch, o tom z čoho slovenská kuchyňa vychádza, na čom by mala stavať. Ako varí on sám, ako servíruje jedlo politikom a či si necháva kuchynské zážitky aj tetovať.
V šou Na nože televízie Markíza Novák radí menším reštauráciám na Slovensku, čo zmeniť, zlepšiť a ako sa posúvať ďalej. Niekedy je veľmi tvrdý a kritizuje, jeho cieľom je však poradiť a najmä zmeniť veci k lepšiemu.
Aj on uznáva, že slovenská gastronómia a reštaurácie to nemajú na ružiach ustlané. Stále však dodáva, ak je niekde problém, zvyčajne môže za to ľudský faktor.
Čítajte viac Slovák je jeden z najkultivovanejších hostí, zhodli sa šéfkuchári. Ale toto musíme zmeniť...Aké sú teda podľa neho najčastejšie chyby, ktoré robia slovenské reštaurácie? Dá sa dobre najesť aj v obyčajnej dedinskej reštaurácii či niekde na kolibe, alebo človek musí chodiť za zážitkami s jedlom len do vychytených podnikov? Zaseklo sa vzdelávanie v hotelových akadémiách a má slovenská gastronómia už zlatú éru za sebou?
Na toto všetko odpovedal Martin Novák v relácii Ide o nás, v ktorej sa tiež dozviete, ako to vyzerá v jeho vlastnej kuchyni, či je prísny šéf, ale tiež napríklad ako to vyzerá, keď Novák varí pre prezidentku alebo či si už nechal na telo vytetovať niečo k vareniu.ˇPozrite si novú epizódu relácie Ide o nás alebo si vypočujte podcastovú verziu, ktorú nájdete nižšie.