VIDEO: So šéfkuchárom Martinom Novákom zo šou Na nože o slovenskej gastrónomii, jej problémoch, o tom z čoho slovenská kuchyňa vychádza, na čom by mala stavať. Ako varí on sám, ako servíruje jedlo politikom a či si necháva kuchynské zážitky aj tetovať.
V šou Na nože televízie Markíza Novák radí menším reštauráciám na Slovensku, čo zmeniť, zlepšiť a ako sa posúvať ďalej. Niekedy je veľmi tvrdý a kritizuje, jeho cieľom je však poradiť a najmä zmeniť veci k lepšiemu.
Aj on uznáva, že slovenská gastronómia a reštaurácie to nemajú na ružiach ustlané. Stále však dodáva, ak je niekde problém, zvyčajne môže za to ľudský faktor.

Aké sú teda podľa neho najčastejšie chyby, ktoré robia slovenské reštaurácie? Dá sa dobre najesť aj v obyčajnej dedinskej reštaurácii či niekde na kolibe, alebo človek musí chodiť za zážitkami s jedlom len do vychytených podnikov? Zaseklo sa vzdelávanie v hotelových akadémiách a má slovenská gastronómia už zlatú éru za sebou?

Na toto všetko odpovedal Martin Novák v relácii Ide o nás, v ktorej sa tiež dozviete, ako to vyzerá v jeho vlastnej kuchyni, či je prísny šéf, ale tiež napríklad ako to vyzerá, keď Novák varí pre prezidentku alebo či si už nechal na telo vytetovať niečo k vareniu.ˇPozrite si novú epizódu relácie Ide o nás alebo si vypočujte podcastovú verziu, ktorú nájdete nižšie.