Šéfkuchár Novák zo šou Na nože: Gastronómia nebeží, ona šprintuje, školy na Slovensku sa zasekli v 80-tych rokoch

Martin Novák pôsobí v gastronómii už bezmála dve dekády. Patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov a momentálne aj k "televíznym hviezdam".

02.03.2023 00:00 , aktualizované: 06:18
debata
Video

VIDEO: So šéfkuchárom Martinom Novákom zo šou Na nože o slovenskej gastrónomii, jej problémoch, o tom z čoho slovenská kuchyňa vychádza, na čom by mala stavať. Ako varí on sám, ako servíruje jedlo politikom a či si necháva kuchynské zážitky aj tetovať.

V šou Na nože televízie Markíza Novák radí menším reštauráciám na Slovensku, čo zmeniť, zlepšiť a ako sa posúvať ďalej. Niekedy je veľmi tvrdý a kritizuje, jeho cieľom je však poradiť a najmä zmeniť veci k lepšiemu.

Aj on uznáva, že slovenská gastronómia a reštaurácie to nemajú na ružiach ustlané. Stále však dodáva, ak je niekde problém, zvyčajne môže za to ľudský faktor.

Peter Duranský (vľavo) a Jaroslav Žídek Čítajte viac Slovák je jeden z najkultivovanejších hostí, zhodli sa šéfkuchári. Ale toto musíme zmeniť...

Aké sú teda podľa neho najčastejšie chyby, ktoré robia slovenské reštaurácie? Dá sa dobre najesť aj v obyčajnej dedinskej reštaurácii či niekde na kolibe, alebo človek musí chodiť za zážitkami s jedlom len do vychytených podnikov? Zaseklo sa vzdelávanie v hotelových akadémiách a má slovenská gastronómia už zlatú éru za sebou?

Foto: Markíza
Šéfkuchár Martin Novák: Čo ho pri nakrúcaní šou Na nože najviac chytilo za srdce?

Na toto všetko odpovedal Martin Novák v relácii Ide o nás, v ktorej sa tiež dozviete, ako to vyzerá v jeho vlastnej kuchyni, či je prísny šéf, ale tiež napríklad ako to vyzerá, keď Novák varí pre prezidentku alebo či si už nechal na telo vytetovať niečo k vareniu.ˇPozrite si novú epizódu relácie Ide o nás alebo si vypočujte podcastovú verziu, ktorú nájdete nižšie.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #problém #jedlo #gastronómia #kuchyňa #Martin Novák #hotelová a obchodná akadémia #Na nože #ľudský faktor

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...