Slovák je jeden z najkultivovanejších hostí, zhodli sa šéfkuchári. Ale toto musíme zmeniť...

Šéfkuchári Jaroslav Žídek a Peter Duranský, prvý Slovák s michelinskou hviezdou, ktorý varí vo Viedni, boli hosťami relácie Ide o nás.

29.04.2022 05:00
debata
Video

VIDEO: S renomovanými šéfkuchármi Jaroslavom Žídekom a Petrom Duranským sme sa zhovárali o slovenskej gastronómii, slovenskom zákazníkovi a jeho plusoch, ale aj chybách či potrebe väčšej propagácie domácej gastroscény vo svete.

„Slovák jeden z našich najkultivovanejších hostí, pretože sa zase vráti a nechce si v reštaurácii urobiť zlé meno. To je vlastne pre nás istá výhoda. Lebo, keď k vám príde turista, on sa vám trebárs, s prepáčením, pozvracia na záchode a je mu to jedno,“ hovorí šéfkuchár Jaroslav Žídek.

obezita, prejedanie sa, jedlo, fast-food, nadbytok, Čítajte viac Čím chudobnejší, tým obéznejší... nekvalitné, ale chutné potraviny nás vedú do hrobu

S kolegom a kamarátom Petrom Duranským, ktorý je prvý slovenský šéfkuchár s michelinskou hviezdou a ktorý varí vo Viedni, sa zhodli na tom, že gastrobiznis trpí v súčasnosti najmä nedostatkom personálu. Platí to pre Bratislavu, Viedeň, ale aj zvyšok sveta. Slovensko má však v gastrónomii svoje výraznejšie špecifiká. Nemáme typické správanie zákazníkov zo zvyšku Európy, respektíve sa mu stále ešte (pomaly) učíme.

Aká teda je slovenská gastrónomia, čo potrebuje, v čom by sa mal zlepšiť zákazník a v čom napríklad samotný štát? Pozrite si novú epizódu alebo si ju vypočujte v podcastovej verzii.

Podcastovú verziu relácie Ide o nás si vypočujte tu:

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #jedlo #gastronómia #hosť #Jaroslav Žídek #Ide o nás #Peter Duranský

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...