Viac ako sociálne siete ničí sebavedomie naše okolie, uraziť sa dá aj nepriamo

Bez sociálnych sietí si nedokážeme už predstaviť náš život. Ich služba však môže byť aj medvedia. Zasahujú naše myslenie, sebavedomie. Ako sa tomu ubrániť - či už je reč o dospelom jedincovi alebo tínedžeroch, ktorí sú na kritiku ešte citlivejší?

13.07.2021 06:00
debata (5)

VIDEO: Ako zasahujú našu myseľ sociálne siete?

Video

Štatistiky hovoria, že sociálne siete v súčasnosti využívajú na svete až 4 miliardy ľudí. Viac ako polovica z nich tak robí opakovane a na dennej báze. Pritom sú tu aj ďalšie prieskumy, ktoré potvrdzujú, že až 60 percent ľudí, ktorí používajú sociálne siete – Facebook, Instagram, TikTok – skrátka rozličné platformy, zaznamenalo vplyv na ich sebavedomie negatívnym spôsobom.

Reč nie je pritom primárne o kritike alebo kyberšikane, ale vizuálnych vplyvoch a ilúzii online sveta, ktorá nás presviedča, že náš život nie je dosť dobrý, dosť pekný, dosť úspešný a podobne.

Veronika Cifrová Ostrihoňová Čítajte viac Sú ženy na seba zlé? Hejtujeme, keď si chceme obhájiť vlastné hodnoty

Reálie sa krajinu od krajiny môžu líšiť – kľúčová otázka však zostáva – ak trpí naše sebavedomie „životom“ v online priestore, dá sa tomu zabrániť? Dokážeme si vypestovať v dnešných časoch zdravé sebavedomie, alebo je čoraz ťažšie odolať ilúzii nablýskaného sveta? Zhovárali sme sa o tom v ďalšej epizóde relácie Ide o nás (video vyššie).

Hosťami v nej bola slovenská topmodelka Barbora Brušková z agentúry Elite Model Managment a psychologička, psychoterapeutka a výživová poradkyňa Barbora Mohrová, ktorá pôsobí v Centre Psyché. Dvojicu dám doplnila aj Natália Selveková, zakladateľka a riaditeľka kliniky krásy ENVY.

Podcastová verziu relácie Ide o nás si môžete vypočuť tu

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne siete #sebavedomie #relácia #Barbora Brušková #Ide o nás

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...