Sú ženy na seba zlé? Hejtujeme, keď si chceme obhájiť vlastné hodnoty

Chýba ženám vzájomná solidarita a súdržnosť? Sú naozaj schopné vychrliť tvrdú kritiku na iné ženy alebo ich hodnotiť? Alebo je to práve naopak - keď príde na lámanie chleba, stoja ženy pri sebe? Relácia Ide o nás sa pokúsila odpovedať aj na komplexnú tému.

29.06.2021 06:00
debata (16)
zväčšiť Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová (v... Foto: Robert Hüttner, Pravda
Veronika Cifrová Ostrihoňová Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová (v strede) a psychologička Dominika Rajznerová boli hosťami relácie Ide o nás pod taktovkou Zdena Gáfrika.

V politike a verejnom priestore pôsobia aj ženy, ktoré sa snažia svojou agendou zasiahnuť do práv a postavenia iných žien. Nie vždy v tom pozitívnom slova zmysle. Na pracovisku sa často hovorí o ženskej rivalite a negatívne slová z úst jednej ženy na adresu inej, či celej skupiny žien, znejú aj vo verejnom priestore. V médiách a na sociálnych sieťach.

Video

VIDEO: S Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou a psychologičkou Dominikou Rajznerovou o vzťahoch medzi ženami a tlaku, ktorý si občas na seba navzájom vytvára vlastné pohlavie.

Samozrejme, v žiadnom prípade nechceme tvrdiť, že ide o výsostne „ženský“ problém. Ako poznamenali aj naši hostia v druhej epizóde relácie Ide o nás, v mužskom svete sa nájde rovnaké (ak nie väčšie) množstvo interakcií, ktoré nemajú vždy pozitívny základ.

Napriek tomu sme sa dnes rozhodli sústrediť práve na ženy a možno odpovedať na otázku, čo niektoré ženy vedie k tomu, aby nestáli súdržne pri vlastnom pohlaví. Viac už v novej epizóde relácie Ide o nás (video vyššie).

thumbnail IMG-20210428-WA0009 Čítajte viac Niekto sa zo smrti vyrozpráva, iný ju zaprie. Smútok dobehne každého, zvládnete ho?

Hosťami relácie Ide o nás bola moderátorka Veronika Cifrová-Ostrihoňová, ktorá moderuje reláciu Silná zostava venovanú (nielen) ženám a tiež stojí za projektom Žemy.sk, ktorý sa snaží o podporu ženskej komunity ako takej. K nej sa pridala psychologička Dominika Rajznerová z krízovej linky pomoci Ipčko.sk. S oboma dámami sa pozrieme dnes na to, ako to vlastne je so ženskými vzťahmi.

Podcastová verzia relácie Ide o nás

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #žena #psychologička #rivalita #nevraživosť #súperenie #Veronika Cifrová Ostrihoňová #Ide o nás

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...