Ešte ste tak nespravili? Olej na tvár skrátka musíte skúsiť. Benefity sú obrovské, poradíme, ako vybrať ten správny

Pleťové oleje predstavujú nenahraditeľnú súčasť starostlivosti o pleť, a ich význam v každodennej rutine starostlivosti o pleť je neoceniteľný.

22.02.2024 09:30
olej - pokožka - starostlivosť Foto:
Výťažky z esenciálnych a prírodnych olejov v kozmetike sa používajú stáročia. Inovácie umožňujú, aby v pokožke pôsobili čo najintenzívnejšie.
debata

Oleje na tvár sa stali populárnym a účinným spôsobom, ako poskytnúť pokožke potrebnú výživu, hydratáciu a ochranu. Ich unikátne zloženie esenciálnych živín a mastných kyselín umožňuje posilniť a obnoviť lipidovú bariéru v najvrchnejšej vrstve pokožky, čím sa podporuje zdravá a žiarivá pokožka.

Jedným z hlavných benefitov používania pleťových olejov je ich schopnosť stimulovať produkciu kolagénu, čo pomáha minimalizovať vrásky a zlepšiť pružnosť pleti. Taktiež dokážu chrániť pokožku pred voľnými radikálmi, čím sa znižuje poškodenie spôsobené vonkajšími faktormi. Tvárové oleje pomáhajú vyrovnávať tón pleti, korigovať pigmentáciu a zvýrazniť žiarivý vzhľad už aj zrelšej alebo matnej pleti. Ich aplikácia pred alebo s make-upom môže vytvoriť efekt rosenej pleti a zabezpečiť dlhotrvajúci hydratačný efekt.

Pleťový plej Bondi Sands Wonder Potion Hero Oil...
A-Gloei™ Maretinol Oil od Drunk Elephant - to...
+11Čistici olej The Cleansing Oil od La Mer,...

Dôležitým faktom, ktorý by mal byť zreteľný, je, že pleťové oleje sú vhodné pre rôzne typy pleti a nie len pre suchú pleť, ako sa niekedy predpokladá. Kvalitné produkty sú navrhnuté tak, aby nezanechávali mastný a lesklý povrch, ale naopak, pokožku zanechávali jasnú a rozžiarenú. Ich aplikácia môže byť prospešná pre všetky typy pleti, a dokonca aj pre problematickú pleť, ak je zvolený správny typ oleja a spôsob aplikácie.

zima - chlad - pokožka Čítajte viac Svrbí vás, je napnutá či červená a suchá? Koža nás dokáže poriadne potrápiť, takto ju dokážete chrániť (a opraviť)

Okrem toho, oleje na tvár majú široké využitie nielen v bežnej starostlivosti o pleť, ale aj v módnom priemysle a v zákulisí prehliadok, kde pomáhajú modelkám získať žiarivý a zdravý vzhľad. Pri ich používaní stačí zvyčajne len pár kvapiek, čo znamená, že sú ekonomické a dlhotrvajúce. Masáž tváre počas aplikácie oleja môže tiež pomôcť aktivovať svaly, podporiť bunkovú výmenu a zlepšiť elasticitu pokožky.

Olejové séra pokožke dokážu skutočne pomôcť. Foto: SHUTTERSTOCK
vitamín C, pleť, pokožka, ošetrenie, žena Olejové séra pokožke dokážu skutočne pomôcť.

V súčasnosti sa stávajú čoraz populárnejšími aj olejové čistiace prípravky na pleť tváre, ktoré sú navrhnuté na hĺbkové čistenie a vyživenie suchej pleti. Tieto produkty dodávajú pokožke potrebnú hydratáciu a zjemňujú ju, čím zabezpečujú komplexnú starostlivosť o pleť. Ich využitie je efektívne nielen na odstránenie nečistôt, ale aj na posilnenie ochrannej bariéry pleti a podporu jej zdravého vzhľadu.

šampón, žena, vlasy, umývanie Čítajte viac Oháňajú sa tým dnes už mnohé značky, ale... viete, prečo vlastne si neumývať vlasy šampónom so silikónmi?

Celkovo je dôležité si uvedomiť, že pleťové oleje sú nielen moderným trendom, ale aj účinným prostriedkom na dosiahnutie zdravšej, žiarivejšej a hydratovanej pleti. Ich rôznorodosť, výhody a schopnosť prispieť k celkovému zlepšeniu stavu pokožky robia z pleťových olejov neoceniteľný doplnok každej starostlivostnej rutiny o pleť.

Ako vybrať správny pleťový olej pre váš typ pleti?

  • pre starnúcu pleť: Oleje z ružových borievok a olív sú bohaté na živiny a môžu pomôcť predchádzať príznakom predčasného starnutia.
  • pre suchú pleť: Kokosový a olej z ružových borievok sú obaja známi tým, že pomáhajú zmierniť kožné problémy ako šupinatosť a ekzémy.
  • pre mastnú a akné náchylnú pleť: Antimikrobiálne vlastnosti olejov z jojoby a čajovníka pomáhajú kontrolovať a znižovať baktérie spôsobujúce akné.
  • pre citlivú pleť: Oleje obsahujúce harmanček a levanduľu sú jemné na pokožku a znižujú podráždenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #starostlivosť #pleť #olej #hydratácia #tvár

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...