Keď sa mesto spojí s vidiekom v luxusnom súlade: Pánsku módu Fendi inšpirovala aj slávna žena z kráľovskej rodiny

Kolekcie pánskej módy priniesli v uplynulých dňoch pestrú predstavu o tom, ako bude vyzerať móda ďalšej jesennej sezóny. Taliansky ateliér Fendi ponúkol hru vplyvov mesta a vidieka, ktoré sa spojili v dokonalom súzvuku.

21.01.2024 17:38
Fendi, Miláno, Jeseň/Zima 2024-2025 Foto: ,
Manekýni na prehliadke talianskeho domu Fendi predstavili v Miláne novú kolekciu Jeseň/Zima 2024-2025. Kolekcia od dizajnérky Silvie Venturini Fendi dumá nad vznešeným úsilím o zdolanie divokej prírody, ktorá sa efektne premieta do mestskej frajeriny. Tradícia a technológia v neustálom dialógu vytvárajú pánsky šatník, ktorý je postavený na nutnosti a opradený rímskou dekadenciou.
debata

Dizajnérka pánskych kolekcií a doplnkov Silvia Venturini Fendi sa inšpirovala vlastnou láskou k vidieku, svojím vidieckym sídlom, ale v talianskej elegancii sa ľahko dali čítať aj odkazy na estetiku škótskeho vidieka a britskej módy miešajúcej v sebe praktickosť s vysokou úrovňou kvality spracovania. Ako poznamenal magazín Vogue, na moodoboarde Fendiovej sa objavila aj osobnosť, ktorú by pri tvorbe pánskej módy nečakal každý. A predsa mala svoju logiku.

Balmain a jej kolekcie Jar/Leto 2024 Čítajte viac Módu v roku 2024 ovládnu bodky, metalické materiály aj mašle, píše BBC. A pripravte sa aj ukázať vaše...

Reč je o britskej princeznej Anne, mladšej sestre kráľa Karola III., ktorej zmysel pre strohý, praktický, no pritom veľmi štýlový a jasne definovateľný štýl tvorí základ aj pre podobu novej pánskej kolekcie.

zväčšiť Model na prehliadke talianskeho domu Fendi... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Fendi, Miláno, Jeseň/Zima 2024-2025 Model na prehliadke talianskeho domu Fendi predstavili v Miláne novú kolekciu Jeseň/Zima 2024-2025.

Kabáty a bundy v oversized strihoch, často zateplené a s dekadentne nežnou a príjemnou podšívkou, bundy do pása lemované koženými detailmi goliera či manžiet, široké nohavice, ale tiež napríklad sukňové šortky a nohavice – jeden z najvýraznejších „nových“ prvkov kolekcie.

Model na prehliadke talianskeho domu Fendi...
Model na prehliadke talianskeho domu Fendi...
+22Model na prehliadke talianskeho domu Fendi...

To všetko doplnili luxusne pleteniny v podobe vlny alpaka a mohéru, padavé hodvábne a saténové košele, ale aj denim, menčester vytvorený špeciálnou technikou zo semišovej kože či dokonca lurex. Farebná paleta vychádzala z odtieňov prírody a tak celkom logicky manekýni na scéne v Miláne prechádzali okolo prizerajúcich sa hostí vo farbách rašeliny, granitu, spáleného okru a lesnej zelene, ku ktorým sa kontrastne pridávali žiarivé plochy nevädzovo a džínsovo modrej, višňovo červenej, trávovo zelenej či kanárikovo žltej.

Model na prehliadke talianskeho domu Fendi... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Fendi, Miláno, Jeseň/Zima 2024-2025 Model na prehliadke talianskeho domu Fendi predstavili v Miláne novú kolekciu Jeseň/Zima 2024-2025.

V prípade talianskeho ateliéru sa pozornosť vždy upiera aj na doplnky a ani nimi Silvia Venturini Fendi nesklamala. Popri nových variáciách na klasiky ako Peekaboo a Baguette Soft Trunk sa objavila aj nová pánska taška Siesta, nepochybne nový hit módnych fajnšmekrov a fanúšikov.

V rámci ambície FENDI preraziť v oblasti hudby... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Fendi, Miláno, Jeseň/Zima 2024-2025 V rámci ambície FENDI preraziť v oblasti hudby a technológií sa na prehliadke pánskej kolekcie Fendi jeseň/zima 2024 – 2025 objavil aj prenosný reproduktor do ruky FENDI x DEVIALET Mania.

Popri nej sa nedali prehliadnuť ani decentné, no pritom opulentné šperky a absolútnou chuťovkou bol prenosný reproduktor do ruky Fendi x Devialet Mania, ktorý dopĺňa looky. Vytvoril ho tím francúzskych inžinierov Devialet, ktorí sa venujú luxusným technológiám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Fendi #pánska kolekcia #Princezná Anne #jeseň-zima 2024/2025

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...