Pleť bez mejkapu? Skvelé rozhodnutie, ale na toto nesmiete zabudnúť...

Pre mnohé ženy to bolo najprv nepredstaviteľné, ale uplynulé mesiace a popularita trendu "no make-up" zmenila možno ich názor.

12.01.2024 09:30
Pamela Anderson Foto:
Herečka a modelka Pamela Anderson na podujatí bez líčenia.
debata

Priekopníčkou zdravej a líčiacimi produktmi nezaťaženej pleti sa v uplynulých mesiacoch azda najviac stala herečka a modelka Pamela Anderson, ktorá si obľúbila svoju „nahú“ tvár natoľko, že už sa inak na verejnosti ani neukazuje. Pre mnohé ženy je inšpiráciou, vzorom a právom, dodávame. Zároveň tiež treba pripomenúť, že aj pleť bez dekoratívnej kozmetiky či krycieho krému si pýta starostlivosť.

Pamela Anderson Čítajte viac Pamela bez mejkapu bol jeden z kľúčových momentov roka 2023 a dnes? Ex-hviezda Baywatch dostala do ruky igelitku a rolu v reklame

Jej základom je zdravá a sviežo vyzerajúca pokožka a tú sotva docielite bez dostatočnej starostlivosti. Aj keď vynecháte z dennej rutiny krycí krém, púder či lícenku alebo očné tiene, určite by ste nemali zanevrieť na nasledovné:

1. Čistite

Spočiatku možno budete mať pocit, že pokožka bez mejkapu pôsobí unavenejšie, vystúpia drobné vrásky. To si však len pleť potrebuje zvyknúť na zmenu dennej rutiny. Pár dní potrvá, kým sa póry upokoja a pokožka začne pôsobiť vybalansovane. Aby sa pleť aklimatizovala – a vy ste si ju udržali čistú a zdravú – pýta si pravidelné čistenie, píše napríklad portál prírodnej kozmetickej starostlivosti UpCircleBeauty­.com. Ideálny je jemný balzam, ktorý pomôže minimalizovať výskyt pupienkov a odstrániť každodenné nečistoty, aby sa vaše póry neupchali. Prvé dni môžete však používať ošetrujúce prípravky na problematickú pokožku, ktoré pomáhajú predísť vzniku vyrážok či komedónov.

Tvárový olej Face Oil Blue Orchid od Clarins s...
Olejové sérum od slovenskej značky ZUNA...
+7Nová maska NOT - Not Ordinary Treatment Butter...

2. Tonizujte

Dobrý toner odstráni z vašej pokožky všetky posledné stopy kontaminantov, stiahne póry a obnoví úroveň pH pre žiarivejší vzhľad.

3. Rozjasnite

Prvé dni bez mejkapu budete mať možno pocit, že pleť pôsobí mdlo, unavene. To je v poriadku. Cieľom je navrátiť jej lesk a žiarivý vzhľad. Základom pre ne je hydratácia pokožky, ktorú by ste mali budovať ako akúsi pyramídu. Dôležité je kvalitné hydratačné sérum, ktoré môže mať zároveň protivráskové účinky, prípadne tiež účinne pôsobiť na pigmentové škvrny. Rozjasňujúce zložky v sére sú pre pokožku dôležité. Rovnako ako v kréme, ktorý bude nasledovať po ňom. Vyhnite sa však silným hydratačným krémom, zvoľte radšej ľahký, rýchlo sa vstrebávajúci hydratačný krém, ktorý pleť rozjasní a vyživí.

zväčšiť Herečka a modelka Pamela Anderson na podujatí... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
2023 Daily Front Row Fashion Media Awards Herečka a modelka Pamela Anderson na podujatí bez líčenia.

4. Olejujte

Ženy sa často obávajú, že olejové produkty ich pleť zanášajú. Správna formula a zloženie však pôsobí na pokožku ako balzam. Pár kvapiek postačí na to, aby bola pokožka vyživená, pôsobila plnšie a zdravšie, mala jasný zdravý lesk. Ako píše magazín Cosmopolitan, olejové produkty môžete do svojej rutiny zaradiť v podobe séra na olejovej báze alebo práve s pleťovým olejom. V takom prípade však môžete vynechať sérum alebo krém, prípadne oboje. Záleží od kvality a druhu vašej kože.

Daniela Brzobohatá Písařovicová a Ondřej Gregor Brzobohatý Čítajte viac Písařovicová ako Pamela Anderson? Televízna kráska poriadne prekvapila: Do spoločnosti najprv bez mejkapu, potom rozžiarená aj s manželom

5. Pílingujte

Raz týždenne je vhodné pokožku ošetriť jemným čistiacim pílingom, ktorý odstráni nahromadené odumreté bunky a podporí hladšiu pokožku s leskom. Píling musíte vyberať obozretne, niektoré z nich pôsobia na pleť príliš agresívne. Ideálne sú produkty úplne bez abrazívnych čiastočiek.

6. Chráňte

Nezabúdajte na slnečnú ochranu, upozorňujú odborníci. Použiť môžete pleťové krémy, ktoré už priamo obsahuje SPF, prípadne vrstviť a pridať na klasickú rutinu solárnu ochranu. Ak však chcete pleti dopriať čo najmenej „vrstiev“ a nechať ju dýchať, skúste minimalizovať a hľadajte produkty 2v1 alebo 3v1.

Herečka Margot Robbie a jej líčenie a úprava na...
Herečka Cailee Spaeny a jej líčenie a úprava na...
+13Herečka Jennifer Aniston a jej líčenie a úprava...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #starostlivosť #Pamela Anderson #líčenie #pleť #pokožka

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...