Jedna vie, ako obliecť plnšie krivky, druhá sa nebála provokovať polonahá a tento herec má aj za šortky aplauz: Toto je 15 najlepšie oblečených hviezd 2023

Magazín Vogue zverejnil pred koncom roka svoj výber najlepšie oblečených hviezd roka 2023. Štýl hviezd, ktoré sa do neho dostali, je originálny, často provokatívny, stierajúci hranice zaužívaných predstáv o tradičnom mužskom a ženskom odeve. A my dodávame, že aj inšpirácie hodný...

03.01.2024 00:00
Kendall Jenner Foto: ,
Topmodelka Kendall Jenner v kreácii Fendi Haute Couture.
debata

Do výberu renomovaného módnika sa tentoraz dostalo len zopár „veteránov“ módneho štýlu, ktorí sa v podobných zoznamoch objavujú opakovane. Priestor však dostali aj relatívne nové tváre – či už z prostredia Hollywoodu, alebo z hudobnej oblasti a sveta modelingu.

kate Čítajte viac Ako sexy dáma v červenej, víla v bielej a na svadbe jordánskeho kráľa? Tam vzala všetkým dych. Tu je 33 TOP podôb princeznej Kate v 2023

Veľký rozruch narobila na módnom poli herečka Greta Lee, ktorej predpovedajú aj oscarovú nomináciu za film Past Lives. Lee, pochádzajúca z Južnej Kórey, sa stala stelesnením originálnej módnej vízie s prvkami umeleckého dizajnu. Obliekal ju najmä módny ateliér Loewe, pre ktorého kreácie na hrane funkčnosti a umenia, bola dokonalou nositeľkou.

Topmodelka Kendall Jenner sa zúčastnila na...
Topmodelka Kendall Jenner pred prehliadkou...
+59Topmodelka Kendall Jenner v kreácii Fendi Haute...

Medzi herečkami zarezonovala aj podoba a štýl Hunter Schaferovej. Transrodová hviezda ostatného filmu Hry o život, ktorú diváci poznajú aj z hitu Eufória, sa objavila na viacerých spoločenských akciách a vždy sa o nej hovorilo a písalo. Či už to bola kreácia Prada v zlatom odtieni, odhaľujúci model s perom na prsiach alebo šaty Alexander McQueen, Schafer vyzerala výnimočne.

Herečka a modelka Hunter Schafer v kreácii Ann... Foto: Profimedia
Hunter Schafer v kreácii Ann Demeulemeester Herečka a modelka Hunter Schafer v kreácii Ann Demeulemeester na párty magazínu Vanity Fair.

Platilo to však aj o Jodie Turner-Smithovej, britskej herečke, ktorá sa zaslúžene objavila v zozname. Jej štýl spája v sebe pompéznosť a dokonalú vizuálnu prezentáciu s dôrazom aj na tie najmenšie detaily. Pre módne domy sa práve táto Britka stala jednou z dokonalých vlajkových lodí na prezentáciu precíznosti a výnimočnosti zákazkovej tvorby ateliérov.

Soňa Müllerová Čítajte viac Najdôležitejšia rada pre ženský šatník? Soňa Müllerová má jasno, dámy, toto áno a toto... NIE

Najväčším nováčikom je však Lily Gladstone, hviezda ostatného filmu Martina Scorseseho, ktorá v snímke Killers of the Flower Moon stvárnila manželku Leonarda DiCapria. Jej štýl pri plnšej postave pôsobil veľmi žensky, distingvovane a zároveň v ňom hviezda často ctila aj svoje indiánske korene.

Herečka Lily Gladstone v kreácii Gucci na... Foto: Presley Ann/Getty Images for LACMA
Lily Gladstone Herečka Lily Gladstone v kreácii Gucci na podujatí 2023 LACMA Art+Film Gala, Presented By Gucci.

Do zoznamu Vogue sa dostali už spomenuté „veteránky“: Reč je napríklad o speváčke Rihanne, ktorá rok odštartovala veľkolepým ohlásením tehotenstva na vystúpení počas Super Bowl. Jej kolegyňa Beyoncé striedala veľkolepé kostýmy ako ponožky na turné a právom do zoznamu patrí. Podobne ako nestarnúca módna ikona Tilda Swinton.

Elizabeth Debicki (vľavo) a Emma Corrin Čítajte viac Obe si zahrali slávnu Dianu, no nemôžu byť rozdielnejšie: Blondínka Debicki ako nežná víla, jej kolegyňa s vlasmi na ježka

Ku slovu sa však dostali aj páni. Okrem ASAP Rockyho, životného partnera Rihanny, zaujal tiež spevák Troye Sivan. Jeho prezentácia vo fluidne ladených odevoch, ktoré stierali hranice medzi jasne mužským a jasne ženským šatníkom, bola ukážková. Rovnako ako móda Jacoba Elordiho, hviezdy Eufórie a najnovšie aj filmu Saltburn.

Herec Jacob Elordi na znovuotvorení butiku... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Jacob Elordi Herec Jacob Elordi na znovuotvorení butiku Tiffany & Co. v New Yorku.

O stieranie hraníc sa pritom postarala aj britská herečka Emma Corrin, hviezda seriálu Koruna. Aj jej sa ušlo miesto vo výberu americkej redakcie slávneho módneho magazínu. Rebríček potom doplnili aj slávne dámy ako topmodelka Kendall Jenner, speváčka Yseult či herečky Taylor Russell a Maisie Williams. Viac si pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rihanna #Tilda Swinton #najlepšie oblečené #Kendall Jenner #ASAP Rocky #Jacob Elordi #Jodie Turner-Smith #rok 2023 #Greta Lee

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...