Pozor na vysoké teploty v byte počas zimy! Výrazne škodia aj vašej pokožke

Prvým krokom k udržaniu ideálnych teplôt v izbách je správne nastavenie termostatu.

14.12.2023 13:00
žena, pleť, starostlivosť, krása, dievča, zrkadlo Foto:
Trápi vás počas zimy suchá pleť?
debata (3)

Odporúčaná teplota pre obývacie izby je približne 20 stupňov Celzia. Spálňa môže byť o niečo chladnejšia, ideálne medzi 15 a 18 stupňami Celzia. Dôležité v zimnom období je aj vetranie a prísun čerstvého vzduchu do interiéru – čím je vonkajšia teplota nižšia a čím je vzduch suchší, tým kratšie je potrebné vetrať. Počas zimných mesiacov je dobré vzduch v byte vymeniť rýchlo – kompletne vyvetrať byt sa odporúča v trvaní štyroch až šiestich minút. Počas prechodných mesiacov – v marci či apríli, odborníci odporúčajú vyvetrať byt v priebehu 12h až 15 minút.

spánok, bdenie, nespavosť, spánková hygiena Čítajte viac Zlepšite si kvalitu spánku. Ak máte problém so zaspávaním, môže pomôcť čaj z chmeľu

Ak si teplotu v byte neustrážite a zanedbáte vetranie, môže sa to podpísať aj na vašej pokožke. V prekúrenom byte je vzduch často suchý, čo môže viesť k dehydratácii kože. Preto je dôležité udržiavať dostatočnú hydratáciu pitím vody a používaním hydratačných krémov. Krémy s obsahom kyseliny hyalurónovej môžu pomôcť zabezpečiť dostatočnú hydratáciu aj počas pobytu na miestach s priveľmi suchým vzduchom.

V prekúrenom prostredí sa môžu hromadiť nečistoty a toxíny, preto treba pokožku pravidelne čistiť. Používajte jemné kozmetické prípravky a vyhnite sa agresívnym výrobkom s obsahom alkoholu, ktoré môžu pleť ešte viac vysušiť. takisto je dobrá aspoň raz týždenne siahnuť po pleťovej maske, môžete vyskúšať napríklad masky s výživným avokádom.

čaj, relax, detox, žena Čítajte viac Čaj namiesto kávy! Ak potrebujete životabudič na ráno, siahnite po týchto štyroch

Prekúrený vzduch v izbách môže viesť k nedostatku niektorých dôležitých vitamínov a antioxidantov. Uvažujte o užívaní doplnkov, ako sú vitamíny C a E, ktoré môžu pomôcť chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a podporiť jej zdravie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #teplota #pokožka #hydratácia pleti

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...