Neha aj rebelstvo, čistota aj luxus - nová kolekcia Chanel mala všetko: Ako vznikala? Pozrite sa, ručná práca vám vyrazí dych

Cestovanie v čase, ale aj v priestore - to sú kolekcie Metiers d'Art, ktoré každoročne predstavuje francúzska módna značka Chanel. S tou ostatnou sa vybrala do britského Manchesteru.

13.12.2023 00:00
debata
Prehliadka Chanel Métiers d'art 2023/2024, pozrite si ju exkluzívne u nás
Video
Zdroj: CHANEL

Prehliadka sa konala na severe mesta, na známej Thomas Street, ktorej atmosféra už za súmraku vytvorila dokonalý podklad pre prezentovanie živých, často priam popových odtieňov obsiahnutých v kolekcii. Na modelkách mohli hostia vidieť lososovo ružovú, tekvicovú, jablkovo zelenú, ale aj sýtejšie a jesenne ladené tóny červenej, hrdzavej či horčicovej.

Karl Lagerfeld Čítajte viac S kožušinou dokázal zázraky, krachujúcemu ateliéru vdýchol druhý dych: Slávny Karl Lagerfeld sa narodil pred 90 rokmi

V jednotlivých kúskoch sa dala jasne odčítať inšpirácia obdobím 60-tych rokov minulého storočia, čo sa síce na prvý pohľad odrazilo v jednoduchosti a čistote strihov či siluet. Nemalo to však žiaden vplyv na ručné prepracovanie materiálov, tkané tvídy, precízne spracované výšivky a vzory v rámci dezénov a potlačí či dekoratívnych prvkov v podobe flitrov, metalických nití, pierok a zdobných prvkov.

Herečka Kristen Stewart nechýbala na prehliadke...
Charlotte Casiraghi na prehliadke Chanel v...
+16Herečka Tilda Swinton na módnej prehliadke...

Popri tradičných tvídoch sa na prehliadke objavili aj kasmírové pleteniny či tradičné Shetlandské pleteniny vytvorené ručné z lokálnej (britskej) produkcie vlny. Celú kolekciu, ktorej tvorbu si môžete pozrieť aj v exkluzívnom videu dostupnom na Pravde, doplnili obľúbené Mary Jane – topánky s oblou špičkou a prackou, ktorých pohodlnosť podporovala hladká podrážka.

zväčšiť Modelky na prehliadke Chanel Metiers... Foto: SITA/AP
Chanel Metiers d'Art, ktorá sa konala v britskom Manchesteri. Modelky na prehliadke Chanel Metiers d'Art, ktorá sa konala v britskom Manchesteri.

Kolekcia Métiers d’art 2023/24 so živou citlivosťou a muzikálnosťou evokovala podľa dizajnérky Virginie Viardovej večne mladých ľudí. Samozrejme, to nie je označenie istej vekovej skupiny, ale synonymom pre ľudí, pre ktorých vek nie je zväzujúcou prekážkou a ktorí si dokážu užívať dobrodružstvo aj experimenty v odievaní. Tak ako to dokázala napríklad aj zakladateľka značky Gabrielle „Coco“ Chanel.

Ručná práca vám vyrazí dych, toto sa deje v dielňach Chanel
Video
Zdroj: CHANEL

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #manchester #kolekcia #Chanel #šesťdesiate roky #Virginie Viard #Metiers d´Art

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....