Mary a Letizia v nich vyzerajú skvelo, ale na kabát s opaskom nepotrebujete šľachtický titul: Tu je 11 tipov, ktoré vás nadchnú

Na nedávnej návšteve Dánska sa zladili ako dobré kamarátky. Ale vlastne len volili kus dámskeho šatníka, s ktorým sa nedá spraviť krok vedľa.

14.11.2023 12:00
Denmark Spain Royals Foto: ,
Španielska kráľovná Letizia (vľavo) a dánska korunná princezná Mary na návšteve v The Citadel v Kodani. Letizia má na sebe kabát Carolina Herrera a Mary zase model Joseph.
debata

Do chladnejšieho severského počasia sa španielska kráľovná Letizia, ale aj domáca hostiteľka, princezná Mary, vyzbrojili elegantnými kabátmi z vlny. Spajál ich pritom jeden dôležitý detail – zvýraznenie v drieku pomocou opaska.

Španielsky kráľ Felipe a jeho manželka, španielska kráľovná Letizia a dánska kráľovná Margrethe (vpravo) Čítajte viac Ako Popoluška... kráľovná Letizia vyrazila v Dánsku dych romantickou róbou. Ale pozrite sa ešte lepšie - čo nosí na hlave, je skutočný poklad

Aj vďaka nemu sa často podobné modely kabátov zvyknú označovať tiež ako županové kabáty. Opasok zvýrazní driek, no má aj praktickú funkciu – v chladnom počasí totiž privinie teplý materiál bližšie k telu a pre nositeľku je tak praktickejší ako napríklad model v klasickom rovnom, prípadne áčkovom strihu.

Vlnený kabát so zaväzovaním H&M Premium...
Dámsky kabát so zaväzovaním Gant, predáva sa na...
+9Dámsky funkčný kabát so zaväzovaním Peak...

Ako vidieť na záberoch z Kodane, členky európskych monarchií sú fanúšičkami svetlej a pastelovej farebnosti, ktorá v zimnom období pôsobí ešte o kúsok elegantnejšie než čierna klasika. Neznamená to však, že vy si musíte zimný kabát vyberať podľa rovnakého kľúča.

Kylie Minogue Čítajte viac Toto je ideálny kabát na jeseň, nosí ho aj Bondova manželka či nestarnúca Kylie: Máme pre vás 11 tipov

V hre sú rozličné farby, dĺžky či šírky chlopy. Na čom si treba dať záležať, sú kvalitné materiály, ideálne výrobky z vlny alebo z vlnených zmesí s prevahou hrejivej vlny či alpaky alebo mohéru. Okrem toho môžete vyskúšať tiež vatované kabáty alebo modely z technických materiálov s hrejivou podšívkou. Tie okrem iného potešia aj počas mokrého počasia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #župan #kabát #kráľovná Letizia #princezná Mary #zavinovanie

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...