Ako Popoluška... kráľovná Letizia vyrazila v Dánsku dych romantickou róbou. Ale pozrite sa ešte lepšie - čo nosí na hlave, je skutočný poklad

Bola to naozaj veľkolepá udalosť - prvýkrát po 43 rokoch sa totiž španielsky kráľovský pár ukázal na oficiálnej návšteve Dánska. V centre pozornosti boli aj očarujúce členky kráľovských rodín.

08.11.2023 00:00
Španielsky kráľ Felipe a jeho manželka,... Foto: ,
Španielsky kráľ Felipe a jeho manželka, španielska kráľovná Letizia a dánska kráľovná Margrethe (vpravo) prichádzajú na štátny banket na počesť návštevy španielskeho kráľovského páru v Dánsku.
debata

Príchod španielskeho kráľa Felipeho a jeho manželky, kráľovnej Letizie oslávili domáci monarchovia veľkolepou štátnou večerou. Konala sa v Kodani a bola zároveň príležitosťou na ukážku elegantného a luxusného štýlu oboch dám, teda dánskej korunnej princeznej Mary a tiež španielskej kráľovnej.

Princezná Kate z Walesu Čítajte viac Súboj kráľovských hláv: Rubínová Kate uchvátila korunkou ako z rozprávky a kráľovná Camilla? Nasadila ťažký kaliber

Najmä druhá menovaná vyzerala skutočne úchvatne a doslova kráľovsky. Či skôr princeznovsky. Jej model večernej róby s bálovou sukňou od značky Varela pôsobil tak trochu ako z rozprávky o Popoluške. Počas bálu, samozrejme. Päťdesiatjedenročná manželka španielskeho monarchu však tiež ohúrila šperkmi. Na ušiach jej viseli masívne zafírové náušnice a na hlave sa trblietala honosná korunka.

Dánska korunná princezná Mary sa objavila na...
Španielsky kráľ Felipe a jeho manželka,...
+8Zľava: Dánska korunná princezná Mary,...

Ide o jednu z vôbec najväčších korún vo vlastníctve španielskej monarchie. Volá sa Fleur de Lys a pôvodne patrila do zbierky kráľovnej Victorie Eugenie Španielskej. Išlo o svadobný dar jej manžela, kráľa Alfonza XIII v roku 1906. Letizii patrí toto vzácne šperkové dielo od roku 2014.

zväčšiť Dánska korunná princezná Mary sa objavila na... Foto: SITA/AP, Mads Claus Rasmussen
Dánska korunná princezná Mary Dánska korunná princezná Mary sa objavila na štátnom bankete s korunkou známou ako The Edwardian Tiara.

V pôvabe však nezaostala na štátnom bankete ani dánska korunná princezná. Na galavečer si vybrala róbu od domáceho dizajnéra Lasseho Spangenberga, ktorá bola zdobená kamienkami v svetlo modrom odtieni. Tieto šaty nemali úplnú premiéru, oblečené ich už mala aj na nových portrétoch pri príležitosti svojich 50. narodenín.

Dánsky korunný princ Frederik a jeho manželka, korunná princezná Mary Čítajte viac Oficiálny titul? Princezná... ale v sobotňajší večer bola jasnou kráľovnou. Mary v zamate očarila umelcov aj manžela

Korunkou síce nemohla Letizii konkurovať, ale jej Edwardian Tiara pôsobila dostatočne honosne. Mimochodom, dá sa nosiť aj ako náhrdelník. Ako napísal portál magazínu Gala.de, šperky si dánska princezná Mary kúpila údajne sama na aukcii.

zväčšiť Španielska kráľovná Letizia a jedna z... Foto: Profimedia
Španielska kráľovná Letizia Španielska kráľovná Letizia a jedna z najväčších koruniek vo vlastníctve španielskej monarchie.

Po slávnostnom bankete, ktorý sa konal v pondelok večer, nasledoval program španielskej kráľovskej dvojice aj na ďalší deň. Tam bolo možné zahliadnuť klasickú eleganciu oboch dám, ktorú si môžete pozrieť aj v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #štátna návšteva #kráľovná Letizia #princezná Mary

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....