Milujete šaty? Stavte na pletené štruktúry a hrejivé materiály, toto je 12 tipov na štýlové modely jesene

Chladné obdobie roka sa naplno rozbehlo. Nemusí to však znamenať, že váš šatník sa obmedzí len na svetre alebo teplé mikiny. Ak ste tak ešte neurobili, vyskúšajte pletené šaty.

01.11.2023 13:00
reserved4999 Foto:
Úpletové šaty značky Reserved, predávajú sa za 49,99 eura.
debata

Hovoríme o šatách z úpletu, alebo svetrových šatách, ktoré majú dvojitú funkciu – zahriať a zároveň byť štýlovým oblečením.

Euridice Axen Čítajte viac Najpopulárnejšie nohavice súčasnosti? Strih, ktorý nosia aj hviezdy aj kráľovná Rania, je hitom jesene. My máme 12 inšpirácií

Iba nedávno sa na módnej akcii v Bratislave objavila známa štylistka Zuzana Kanisová a upútala v krémových maxišatách z príjemnej vlnenej zmesi. Výsledok lahodil oku, ale v chladnom októbrovom večere nepochybne aj nositeľke. Lebo podobné modely okrem štýlového výzoru dokážu byť naozaj aj funkčné.

zväčšiť Štylistka Zuzana Kanisová počas prvého dňa... Foto: Fashion LIVE!
Zuzana Kanisová Štylistka Zuzana Kanisová počas prvého dňa akcie Fashion LIVE!.

Módné značky už nejaký čas využívajú pokročilú technológiu spracovania, vďaka čomu dokážu vytvoriť atraktívne kúsky z tenšieho alebo hrubšieho úpletu. Šaty majú často dekoratívne detaily, alebo nie úplne klasické strihy. Posledné obdobie je to však práve minimalizmus, ktorý hrá prvé husle.

Pletené šaty bez rukávov Karl Lagerfeld,...
Úpletové šaty značky COS, predávajú sa za 115...
+11Úpletové šaty značky Reserved, predávajú sa za...

Úpletové šaty sa skvele hodia k maskulínnejšej obuvi, ako sú napríklad šnurovacie čižmy na plochej podrážke, členkové čižmy alebo topánky na šnurovanie. Efektne však budú vyzerať aj s čižmami na podpätku s masívnejšou­ sárou.

Pre ženy, ktoré nedokážu žiť bez klasických lodičiek na podpätku, je vhodné zvoliť jemnejšie pleteniny, aby efekt pôsobil vyváženejšie. Pridajte už len štýlový kabát, ideálne tiež z vlneného materiálu a v oversized strihu. Výsledok bude úchvatný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #jeseň #trend #sveter #úplet #Zuzana Kanisová

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...