Komerčná tvár a sexy kráska z móla? Kocianová prekvapila, takto vzdala poctu Slovensku a legendárnemu Plickovi

Fanúšikovia, ale aj zástupcovia módneho sveta ju vnímajú najmä ako sexy krásku zo Slovenska. Michaela Kocianová však len nedávno ukázala celkom inú tvár. V špeciálnom editoriáli, ktorý vznikol pre renomovaný magazín.

04.10.2023 15:00
debata
Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v... Foto: Lousy Auber v spolupráci s platformou Virvar pre Vogue CS
014 001 Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v editoriáli Malka, ktorý je poctou Karolovi Plickovi a jeho fotografickej tvorbe. Vznikol pre magazín Vogue CS.

Trenčanka, ktorá sa v minulosti prešla po mólach na prehliadkach Dior alebo Vivienne Westwood, sa prevtelila do podoby, na akú pri nej mnohí nie sú zvyknutí. Pred objektívom fotografa Lousyho Aubera nafotila v chránenej pamiatkovej oblasti Vlkolínec editoriál inšpirovaný fotografiami multižánrového umelca Karola Plicku. Editoriál, ktorý vznikol pod záštitou slovenskej platformy Virvar, sa objavil aj v októbrovom vydaní magazínu Vogue CS a dokonca sa dočkal špeciálnej obálky.

Karol Plicka: Ľan sa suší Čítajte viac Karol Plicka nasledoval vnútorný hlas krásy

„Áno, je to prvýkrát a cítim sa veľmi poctená. Aj tým, že som sa objavila na titulnej strane aj rozhodnutím Evy Sýkorovej-Čomborovej z platformy Virvar, že ma zakomponovala do celého projektu,“ reagovala Kocianová na fakt, že sa ocitla na titulnej strane periodika, ktoré v septembri oslávilo 5 rokov v česko-slovenskom priestore.

Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v...
Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v...
+7Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v...

Michaela Kocianová priznala, že ani mnohí jej blízki nečakali, akého stvárnenia sa od nej dočkajú. „Veľa ľudí ma vníma ako komerčnú modelku. Ženu, ktorá je vždy sexy – asi aj preto, že som robila prehliadku Victoria's Secret. Toto bolo niečo úplne iné – byť v pozícii slovenskej devy bola pre mňa veľká pocta a zároveň výzva,“ uviedla modelka.

1N1A1161 Čítajte viac Boris Kráľ: Šiť na veľkosť modelky vás veľa nenaučí. V ženskej postave sú tajomstvá, ktoré ako dizajnér odhaľujem

„Keď som sa pripravovala na photoshooting, nazrela som aj do archívov, aby som bližšie spoznala tvorbu Karola Plicku. Verím, že som rolu, ktorá mi bola daná, stvárnila dobre. Fotograf Lousy Auber nefotí na digitál, ale klasický film. Aj preto to bol pre mňa tak trochu skok do neznáma. Výsledok je však krásny. Veľmi ma teší, akým spôsobom celé fotenie dopadlo a ako sa to prelína s mojou vlastnou charitatívnou aktivitou Ligou pre seniorov,“ komentovala Kocianová, ktorá v rámci tejto aktivity uplynulé mesiace pracovala na projekte informačnej platformy pre seniorov. Jej skúšobnú verziu si už koncom roka budú môcť odskúšať užívatelia v Nitrianskom kra­ji.

Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v... Foto: Lousy Auber v spolupráci s platformou Virvar pre Vogue CS
Michaela Kocianová v editoriáli Malka Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v editoriáli Malka, ktorý je poctou multidisciplinárnemu umelcovi Karolovi Plickovi a ktorý sa objavil v októbrovom čísle magazínu Vogue CS.

Jedna z úspešných slovenských modeliek sa už roky objavuje v magazínoch po celom svete a minimálne na módnom poli patrí medzi reprezentantky Slovenska na medzinárodnom poli. Podľa nej má Slovensko (nielen) v tejto sfére množstvo šikovných ľudí a veľké talenty.

„Máme veľa skvelých slovenských dizajnérov – medzi inými napríklad Boris Kráľ, ktorý pochádza zo Slovenska a tvorí v Prahe. Sama som si nedávno kúpila šaty z jeho ostatnej kolekcie a obliekla som si ich na jeden dôležitý event v Benátkach. Nebudem preháňať, ak poviem, že z tých šiat bol "dress of the night“ (preklad: šaty večera)," prezradila Kocianová, no zároveň dodala, že slovenské talenty majú ťažšiu cestu k medzinárodnému publiku.

zväčšiť Slovenská topmodelka Michaela Kocianová na... Foto: Lousy Auber v spolupráci s platformou Virvar pre Vogue CS
kapa max 1824x2270 mm 09 23 Slovenská topmodelka Michaela Kocianová na titulnej strane špeciálnej limitovanej edície obálky v októbrovom čísle magazínu Vogue CS.

„Aj preto som rada, že vznikajú koncepty a platformy, ktoré podporujú slovenských dizajnérov a nejakým spôsobom, postupne, sa aj vďaka takejto práci dostáva tvorba Slovákov k širšiemu publiku,“ uzavrela Kocianová.

Topmodelka Michaela Kocianová.
Topmodelka Michaela Kocianová v jednom z...
+13Topmodelka Michaela Kocianová sa objavila aj na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modelka #Michaela Kocianová #Virvar #Lousy Auber #Vogue CS

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...