Hubka na nanášanie mejkapu je skvelý pomocník. Opláchnuť pod tečúcou vodou ju ale nestačí

Hubka na mejkap je výborným pomocníkom pri nanášaní mejkapu na tvár. Ak tohto pomocníka používate denne, je nutné ho dôkladne čistiť.

23.08.2023 14:00
hubka, mejkap, beauty blender Foto:
Používate hubku na nanášanie mejkapu denne?
debata

Ak totiž necháte hubku voľne pohodenú v kúpeľni, vo vlhkom prostredí, množia sa v nej baktérie. Ale nečistoty sa na ňu „nalepia“ aj v kozmetickej taštičke, čo môže byť pre pleť nezdravé aj škodlivé, najmä, ak trpíte problematickou pokožkou.

čistenie, odličovanie, pleť, pena Čítajte viac Krok za krokom ku krajšej pleti. Ten prvý je aj najdôležitejší, musíte ju správne...

Ak zvyknete hubku po použití opláchnuť pod prúdom tečúcej vody, zlou správou je, že takéto čistenie rozhodne nestačí. Špongia sa všetkých baktérií nezbaví.

Správne čistenie hubky zasa nie je až taká veda – trochu teplej vody a mydla stačí. Vmasírujte mydlo do hubky a potom veľmi dôkladne opláchnite teplou vodou, až kým ju nezbavíte čistiaceho prostriedku a zvyškov mejkapu.

vitamín C, pleť, pokožka, ošetrenie, žena Čítajte viac Céčko nie je len pomocník proti chrípke! S pleťou dokáže zázraky, odborníčka prezrádza aké

Ak chcete mať absolútnu istotu, že všetky baktérie boli naozaj zabité, môžete hubku zaliať v miske horúcou vodou, prípadne hubku ponorte do hrnca s vriacou vodou.

Pozor! Hubku na mejkap by ste mali nielen vyčistiť po každom použití, aby ste sa vyhli nečistotám na pleti a infekciám, ale je nutné ju pravidelne meniť – každé tri mesiace.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #beauty blender

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...