Hustejšie vlasy, pevnejšia pleť - toto je superpotravina, ktorá sa o ne postará. A pri kráse nekončíme...

O benefitoch zeleného jačmeňa sa popísalo toho už mnoho. Táto potravina, či skôr potravinový doplnok, ktorý sa radí medzi superpotraviny, neprináša benefity len nášmu zdraviu.

10.08.2023 13:00
zelený jačmeň Foto:
Pri zelenom jačmeni nemožno zabudnúť ani na jeho benefity, ktoré sa týkajú vlasov.
debata

Vďaka vysokému obsahu vitamínov, minerálov, enzýmov a antioxidantov sa zelený jačmeň radí aj medzi potraviny, ktoré majú vplyv na náš vzhľad. Ako píše portál Glamour.de, jednou z látok obsiahnutých v jednom zelenom prášku (to je forma, ako sa zelený jačmeň najčastejšie konzumuje a predáva) je aj rastlinný proantokyanidín. Ide o antioxidant, ktorého podiel na zlepšení pevnosti a elasticity pokožky bol predmetom skúmania už niekoľkých štúdií.

lepok, žena, lupa, zdravá výživa Čítajte viac Pomoc, lepok. Komu a prečo škodí?

Ako antioxidant chráni proantokyanidín naše bunky pred voľnými radikálmi, ale okrem protekcie sa podieľa aj na regenerácii buniek. Pri pravidelnej konzumácii zeleného jačmeňa tak možno pozorovať zlepšenie kvality pokožky na celom tele, jej spevnenie a zároveň aj zdravší a žiarivejší vzhľad.

Čo je obsiahnuté v zelenom jačmeni:

  • vitamíny skupiny B, vitamín E či K, zinok, vápnik aj železo, chlorofyl a betakarotén, ale tiež enzým nazývaný superoxiddismutáza, ktorý sa často dáva do súvislosti s dlhovekosťou.

Ak stále zostaneme v oblasti vzhľadu a fyzickej krásy, pri zelenom jačmeni nemožno zabudnúť ani na jeho benefity, ktoré sa týkajú vlasov. Najmä dámy určite ocenia, že tento výživový doplnok podporuje zdravšie a hustejšie vlasy. Dokonca sa už objavili tvrdenia, že je ideálnym podporným prostriedkom na podporu rastu vlasov

krása, pleť, vlasy Čítajte viac Jačmeň nahý. Neuveríte, aké zázraky dokáže!

Dôvodom je obsah mikroživín a chlorofylu, ktorých vplyv stimuluje procesy v celom tele a vyživuje bunky. Vyživované sú pri pravidelnej konzumácii zeleného jačmeňa aj vlasové folikuly a tak sa zlepšuje intenzita rastu aj hustota vlasovej pokrývky.

V čom ešte pomáha zelený jačmeň?

Imunita – pravidelná konzumácia podporuje tvorbu buniek imunitného systému a to pomáha efektívne bojovať proti nákazám.
Ochorenie čreva – má pozitívny vplyv na rast správnych črevných baktérií a pomáha vylučovať toxíny.
Zvládnutie závislosti – prítomnosť kyseliny glutámovej potláča chuť na alkohol, kávu, nikotín ale aj na sladkosti – čo má výhodu pri redukcii hmotnosti.
Neurologické poruchy – kyselina glutámová sa využíva aj pri liečbe porúch ako je epilepsia, Parkinson, poruchy správania.
Psychika – pravidelná konzumácia zlepšuje schopnosť organizmu vyrovnať sa so stresom a prispieva ku väčšej psychickej pohode.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #pleť #zelený jačmeň

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...