Festival, obed s priateľkou či elegantný doplnok: Hodvábnu šatku nosia mnohé známe ženy a ide to všelijako

Na Slovensku a celkovo v krajinách bývalého východného bloku sa šatka často spájala s imidžom pracujúcej ženy.

10.08.2023 00:00
Monika Horváthová Foto:
Herečka Monika Horváthová sa objavila na premiére filmu Barbie v Bratislave.
debata

Uviazaná na hlave či už na zátylku alebo pod bradou môže vo vás vzbudzovať nostalgiu, ale aj odmietanie. Faktom však je, že aj v týchto podobách má dlhé roky miesto v dámskej móde a medzi doplnkami. Azda ešte viac sa však šatka nosí okolo krku, ako prvá pomoc pri studenom počasí alebo ako elegantný a ženský doplnok či najnovšie aj ako trendový kúsok mladej generácie.

zara3995 Čítajte viac Luxusné šľapky slávnej značky nosia hviezdy aj bežné ženy: My máme 10 tipov, aj za menej ako 25 eur

Len nedávno sa so šatkou elegantne uviazanou okolo krku objavila na verejnosti slovenská herečka Monika Horváthová. Spojenie jej vzorovaného kúska ležérne lemujúceho krk, ku ktorému si vzala čierny top na spôsob negližé a elegantné nohavice bolo ukážkové. A v prvom rade ženské a elegantné. Horváthová je dobrým príkladom toho, ako sa dajú dámske šatky nosiť a ako ich viazať, aby pôsobili vkusne a štýlovo.

zväčšiť Modelka Kendall Jenner na zábere z roku 2016. Foto: Profimedia
286532468 Modelka Kendall Jenner na zábere z roku 2016.

Slovenská hviezda seriálu Klamstvo však nie je jedinou fanúšičkou tohto, občas medzi mladšou generáciou zaznávaného doplnku. Za hranicami sa napríklad trendovým hodvábnym štvorcom zrolovaným a uviazaným okolo krku často pýši topmodelka Kendall Jenner či jej kolegyňa Elsa Hosk.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @femininstyles

Druhá menovaná sa na sociálnej sieti objavila tiež v looku, kde letné šaty doplnila šatka uviazaná na zátylku, spod ktorej rafinovane vykúkala blond štica.

zara5995 Čítajte viac Na túto tašku stále nie je neskoro. Kričí z nej leto aj špičkový štýl: Skúste to podľa Gigi Hadidovej

Medzi fanúšičky elegantne uviazaných šatiek patrí aj španielska kráľovná Letizia či holandská kráľovná Maxima. Bohémsky look v spojení s pestrofarebnou šatkou, ktorá akoby odkazovala na obdobie 60-tych a 70-tych rokov zase rada predvádza herečka Katie Holmes či inlufencerka Olivia Palermo. Príklad je viac ako dosť, už len nájsť ten správny model, ktorý môžete predviesť pokojne aj v horúcom letnom počasí. Možno na festivale Grape, ktorý sa uskutoční už o pár dní – viac inšpirácie nájdete v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #móda #trend #doplnok #šatka

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...