Nohavicový kostým na leto má toľko podôb, od nás dostanete 16 hviezdnych inšpirácií

S obľubou sa vraciame k tému nohavicových kostýmov. Asi preto, že obľúbenosti sa tešia aj medzi mnohými našimi čitateľkami. Aké sa vlastne dajú nosiť počas leta?

19.07.2023 10:00
Nicole Kidman v kostýme Ferragamo Foto: ,
Herečka Nicole Kidman v kostýme Ferragamo na premiére seriálu 'Special Ops: Lioness'.
debata

Samozrejme, ak pracujete na pozícii, pri ktorej dress-code velí konkrétne pravidlá, asi sa nevyhnete klasickejším strihom a materiálovým vyhotoveniam. Platí však tiež, že kým jeseň a zima si pýta vlnené zmesi, v letnom období je dobré materiálovo trochu váš šatník odľahčiť. Pri nohavicových kostýmoch to môže byť spojenie napríklad spojenie bavlny s ľanom, zamat, ale tiež bavlna zmixovaná so syntetickými materiálmi, ktoré sú funkčné a nespôsobia, že sa v odeve zapotíte.

Andrea Verešová Čítajte viac V sexi strihu ako Verešová či nežná biela podľa Schneiderovej: Letná párty či svadba? Máme 20 tipov na módu podľa hviezd

Praktická stránka je, samozrejme, pri výbere nohavicových kostýmov dôležitá – azda všetky ženy však prihliadajú aj na vizuálny faktor a celkový dojem. A tam sa naozaj nemusíte obávať takmer žiadnych experimentov. Základom je klasika vo farbách ako je čierna, sivá či biela alebo off-white biela. Práve letné obdobie si však pýta aj žiarivejšie farebné podoby.

Herečka Nicole Kidman v kostýme Ferragamo na...
Herečka Phoebe Waller-Bridge predstavila v...
+13Herečka Dianna Agron na slávnostnej premiére...

Nemusíte sa obávať tónov ako oranžová, žltá, žuvačková ružová či cyklámenová alebo tyrkysová. Pri vzoroch sa uplatňuje abstrakcia, rovnako ako florálne potlače či drobné grafické motívy – klasickejšie typy môžu staviť na obľúbený prúžok či kohútiu stopu. Ich podoba pritom tiež môže pôsobiť inovatívnejšie – najmä, ak sa značka, ktorá za produktom stojím so vzormi aj pohrala.

zväčšiť Herečka Christine Baranski si tiež nenechala... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Christine Baranski Herečka Christine Baranski si tiež nenechala ujsť premiéru komédie No Hard Feelings.

Nohavicové kostýmy sú vo veľkej obľube aj medzi slávnymi ženami. Stačí sa pozrieť na dámy ako Nicole Kidman, Gina Torres, Alexandra Shipp či Christine Baranski alebo Dianna Agron. Zastupujú rozličné generácie, ale spája ich priazeň tomuto kusu dámskeho šatníka. A vedia dobre prečo. Nohavicový kostým je komfortný, funkčný, ale zároveň je to aj rafinovaný kus odevu, v ktorom nestratíte ženskosť, ale na okolie zapôsobíte dôraznejšie a nezávislejšie. Nech sa páči, inšpirácie nájdete v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #inšpirácia #hviezdy #nohavice #nohavicový kostým

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...