Absolútny základ (nielen) letnej starostlivosti o pleť? Hydratácia! 11 tipov, s ktorými sa vaša pleť napije...

Po ochrane pred UV žiarením je to v lete jedna z vôbec najdôležitejších vecí, na ktorú by sme mali myslieť pri ošetrovaní pokožky. Áno, tušíte správne, reč je o hydratácii.

18.07.2023 10:00
pitie, voda, hydratácia, pitný režim Foto:
Základom letného ošetrenie naozaj dobrý hydratačný produkt. Prípadne niekoľko, ktoré nasledujú v jednotlivých krokoch.
debata

Pleť vo všeobecnosti môže trpieť pocitom sucha a únavy – ak je príliš suchá, dokonca môže byť podráždená, začervenaná či trpieť pocitom pnutia. Dlhodobo dehydrovaná pokožka sa omnoho rýchlejšie zaplní aj vráskami – najprv drobnými, tie sa však neskôr prehlbujú a suchá pleť si doslova pýta dotyk „živej vody“.

Pavlína Pořízková Čítajte viac Pavlína Pořízková: Mám 58 a myslím si, že sa už poznám. Snáď nebudem o rok plakať, že som sa splietla...

Negatívne procesy pri nedostatočne hydratovanej pleti sa zintenzívňujú ešte viac v letnom období, keď sme vystavení silnému slnečnému žiareniu, častejšie sa kúpeme, sprchujeme (čím paradoxne spôsobuje pleti dehydratáciu) a vplyv na kvalitu a hydratáciu pokožky má aj klíma v kanceláriách, ktorá je v ostrom kontraste s horúcim vzduchom v exteriéri.

Hydratačný krém Envy Therapy Hydrating Cream...
Hydratačný krém MINÉRAL 89 od Vichy je...
+8Hydratačná emulzia Dramatically Different™...

Aj preto je základom letného ošetrenie naozaj dobrý hydratačný produkt. Prípadne niekoľko, ktoré nasledujú v jednotlivých krokoch. Základom sú séra a emulzie, ktoré treba nanášať ráno aj večer. Intenzívna hydratačná starostlivosť sa následne môže aplikovať pred spaním, pričom ráno (pred nástupom do teplého letného dňa) je ideálne použiť ľahší hydratačný krém.

Čo piť pri cvičení - vodu, iontové nápoje alebo čokoládové mlieko? Čítajte viac Čo sa stane, ak to preženieme s pitím vody?

Hydratáciu pleti dodáme pokožke aj s pomocou masiek či osviežujúcich hmiel v spreji. Ale aj odborníci sa zhodnú – ruka v ruke so správnou pleťovou starostlivosťou musí kráčať aj vnútornú hydratácia organizmu. Znamená to pravidelný a kvalitný pitný režim, konzumácia množstva ovocia a zeleniny bohatých na vodu a zdravý jedálniček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pleť #pokožka #hydratácia

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...