Kolářová, Křenková či oscarová kráska: Toto je 12 najlepšie oblečených žien z Karlových Varov. Pozrite si náš výber

Už v poradí 57. ročník filmového festivalu v Karlových Varoch zatvoril svoje brány. Čo sa módy týka, bol naozaj silný.

10.07.2023 12:00
debata
Herečka Hana Vagnerová v kreácii Borisa Kráľa... Foto: Profimedia
Hana Vagnerová Herečka Hana Vagnerová v kreácii Borisa Kráľa na filmovom festivale v Karlových Varoch.

Na filmových premiérach, slávnostnom otvorení či záverečnom ceremoniáli, ale aj na akciách, ktoré festival sprevádzali, sa objavilo množstvo skvelo oblečených dám. Vybrať z nich nejakú reprezentatívnu vzorku nebolo vôbec jednoduché. Môžete s ňou súhlasiť, nemusíte, toto je náš výber.

Daniela Peštová a spevák Pavol Habera Čítajte viac Krásna Peštová dávala zbohom Varom, záver patril aj legende z Nemocnice na okraji mesta. Kolářovú obliekol Slovák a vyzerala skvelo

Na ostatnom filmovom festivale v známom kúpeľnom meste sa objavili rozmanité podoby módy. Dámy mixovali luxus a spoločenské kreácie na úrovni veľkolepých hollywoodskych akcií, ale objavili sa aj modely so sexi nádychom a súčasným prístupom k odvážnejším strihom či technologickému spracovaniu. Počasie festivalu prialo a to si občas pýtalo aj ľahučké letné modely – uvoľnenejšie šaty či overaly, ktoré však do výberu rovnako patria.

Herečka Hana Vagnerová v kreácii Borisa Kráľa...
Herečka Hana Vagnerová  na otvorení 57. ročníka...
+17Herečka Alicia Vikander v kreácii Louis Vuitton...

Na červenom koberci nás aj tento rok zaujala mimoriadne modelka Daniela Peštová. Hoci sa vo Varoch objavila aj v úvode aj závere, o kúsok viac upútal model záverečný. Možno aj preto, že niesol v sebe príjemný letný nádych, trošku španielskej estetiky a modelka v ňom pôsobila temperamentnejšie a zmyselne.

zväčšiť Modelka Daniela Peštová vyzerala na záverečnom... Foto: Profimedia
Daniela Peštová Modelka Daniela Peštová vyzerala na záverečnom ceremoniáli veľmi pôvabne.

Známe krásky zo stránok magazínov a prehliadkových mól majú výhodu v tom, že k móde majú akýsi kozmopolitnejší prístup. A tiež sú miláčikmi dizajnérov pre svoje prehliadkové veľkosti. Aj preto zvyčajne patria medzi najlepšie oblečené. Platilo to aj pre Denisu Dvořákovú či Pavlínu Pořízkovú, ktorá sa objavila viackrát. Biely model s jedným rukávom od českej značky Anamé však fungoval úplne bezchybne.

Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024 Čítajte viac 1200 hodín práce na jedných šatách, tisícky kamienkov a luxusné šperky: Fendi Couture ohúrila fúziou opulencie a nositeľnosti

Zástupcov mala tento rok aj zrelá generácia a česká legenda Daniela Kolářová potvrdila, že vek nie je limitom pre dokonalý hollywoodsky look. Postaral sa oň slovenský dizajnér Boris Kráľ, ktorý pripravil pre hviezdu džerzejovú róbu zo žuvačkovej ružovej farby a ozdobil ju flitrovaným dekorom.

zväčšiť Herečka Daniela Kolářová si prišla pre cenu za... Foto: KVIFF
Daniela Kolářová Herečka Daniela Kolářová si prišla pre cenu za výnimočný prínos kinematografii. Oblečená v kreácii od Borisa Kráľa.

Hoci do nášho výberu sa tento rok nedostala žiadna Slovenka, práve slovenský tvorca sa zaslúžil o reprezentáciu slovenských „farieb“. Okrem Kolářovej sa v jeho modeli objavila aj herečka Hana Vagnerová hneď v úvode. Jej šaty v duchu estetiky 50-tych rokov bez ramienok, s tvarovaným a vystuženým živôtikom a nadýchanou sukňou pôsobili rozprávkovo. Podobne vyberala aj Simona Krainová, ktorá si šaty z čiernej čipky a tylu vzala na párty banky. Model vznikol v ateliéri Poner.

786859231 Čítajte viac Láska vo Varoch: Česká Miss prišla s miliardárom o 25 rokov starším. Partnera ukázala aj Dvořáková, jej ex zbalil krásnu tenistku Benčičovú

Náš tohtoročný zoznam by sa nemohol zaobísť ani bez medzinárodných hviezd. Skutočný punc Hollywoodu a špičkového stylingu predvádzala v kreácii Louis Vuitton herečka Alicia Vikander. Toto bol ukážkový look absolútne stopercentný – s bezchybným decentným líčením, nežnou úpravou a detailmi.

zväčšiť Herečka Sara Sandeva v šatách z dielne Anamé. Foto: Profimedia
Sara Sandeva Herečka Sara Sandeva v šatách z dielne Anamé.

Uvoľnená letná nálada sa vydarila tento rok napríklad Jitke Schneiderovej v bielom overale od Lukáša Macháčka, Jane Plodkovej v kreácii od Zuzany Kubíčkovej či Sáre Sandeva v červených šatách na tenučkých ramienkach od Anamé. Všetky dámy si pozrite vyššie.

Na ďalšej strane nájdete aj prehľad všetkých galérií z tohtoročného festivalu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Daniela Peštová #Daniela Kolářová #Karlovy Vary #Hana Vagnerová

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...