Dokonalá letná manikúra si pýta tieto 4 kroky. Skúste ich a nechty budú ako z reklamy

Príťažlivé nechty sú pre mnoho žien veľmi dôležitou súčasťou starostlivosti a aj celkovej prezentácie. A je to tak úplne v poriadku.

27.06.2023 06:00
shutterstock 2320073149 Foto:
Pekné, pestované, ošetrené a nalakované nechty sú akousi "čerešničkou na torte" príťažlivých rúk.
debata

Pekné, pestované, ošetrené a nalakované nechty sú akousi čerešničkou na torte príťažlivých rúk a je dôležité dbať o to, aby sme sa o nechty dôkladne starali. Manikúra, nielen tá letná, si ideálne pýta nasledujúce kroky.

Vanessa Kirby Čítajte viac Mokrý look, husté obočie či zvodná linka na očiach: Hviezdy Mission Impossible predviedli ukážkové podoby

1. Základná vyživujúca vrstva

Laky, ktoré sa predávajú zvyčajne pod názvom Base Coat (základná vrstva), sú vlastne produkty vytvorené s cieľom necht spevniť, vyplniť jemné trhlinky v jeho štruktúre, dodať mu výživu a lesk.

2. Farebná vrstva

Farba na nechtoch je ozdobným prvkom našich rúk, často môže byť aj vyjadrením našej nálady, preferencie v obľúbenej estetike či trende alebo jednoducho len doplnok štýlového módneho vzhľadu. Ideálne je hľadať farebné laky s prepracovanými formulami, ktoré dobre držia na nechtoch, neolupujú sa rýchlo a nechty „rozžiaria“. Pre intenzívnejší farebný dojem, ale aj dôkladné krytie je dobré nanášať farbu v dvoch vrstvách.

Lak na nechty Le Vernis od Chanel, odtieň Diva....
Lak na nechty Revolution High Gloss Azure....
+9Lak na nechty Artdeco Cross the Lines Art...

3. Ochranná vrstva

Nie je absolútnou nutnosťou, ale ak napríklad máte skúsenosti so svojimi nechtami, že sa zvyknú rýchlejšie lámať, prípadne farba na nich nevydrží, pretože s rukami niečo neustále robíte, ochranná fixačná vrstva je pre vás nutnosťou. Farbu a lak fixuje a dodáva ešte výraznejší lesk a zdravý vzhľad.

žena, pleť, starostlivosť, krása, dievča, zrkadlo Čítajte viac Zbohom opuchom pod očami: Tu sú triky, ktoré vám pomôžu účinne sa ich zbaviť

4. Ošetrenie na dennej báze

Posledný krok je krokom, ktorý by ste mali v prípade ošetrenia rúk robiť denne. Vhodný krém na ruky, ktorý ich vyživí, dodá nielen nechtom, ale aj koži rúk hydratáciu a vyživujúce látky, môžete nanášať aj niekoľkokrát denne. A (nielen) v letnom období nezabudnite ruky ošetriť aj krémom na opaľovanie. Ruky sú práve tá časť tela, ktorá je najčastejšie vystavená slnku. Chráňte ich pred tvorbou pigmentových škvŕn, ale aj prejavmi starnutia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #starostlivosť #nechty #manikúra

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...