Zbohom opuchom pod očami: Tu sú triky, ktoré vám pomôžu účinne sa ich zbaviť

Ak sa ráno budíte a máte opuchnuté oči alebo tmavé kruhy pod očami, príčin môže byť hneď niekoľko. Problém opuchnutých očí môže to byť dôsledok životného štýlu, ale takisto aj dedičná črta tváre.

19.06.2023 10:00
žena, pleť, starostlivosť, krása, dievča, zrkadlo Foto:
Čo sa vhodnej kozmetiky týka, pri opuchoch či tmavých kruhoch a unavenom vzhľade sa osvedčili ingrediencie ako kofeín alebo kyselina hyalurónová.
debata

Pokožka okolo očí je totiž z tváre najtenšia a často sa na nej tak tvoria opuchy, tmavé kruhy a dokonca aj prvé vrásky. Mnoho žien, ale aj mužov roky bojuje s faktom, že sa ráno budia s nepríjemným pocitom a pri pohľade do zrkadla zvažujú, ako tento vizuálny prejav únavy eliminovať.

Eva Longoria Čítajte viac Dokonalé líčenie, vlasy ako z reklamy: Toto je 11 najlepších líčení hviezd zo slávnej akcie, nechýba ani Slovenka

Prvá pomoc prichádza v podobe studených obkladov. Nie je to žiadna prevratná veda. Chlad pomáha na opuchy na celom telo, chladnú vodu používate pri uštipnutí, ale aj pri popálení. A môžete aj pri opuchnutých viečkach. Studené lyžice, plátky uhorky či chladené čajové vrecúška sú všeobecne známe spôsoby, ako rýchlo neželané opuchy stiahnuť. Novinkou sú tiež rôzne masážne valčeky, ktoré opuchy rozmasírujú a veľmi efektívne stiahnu. Skladovať ich môžete navyše v chladničke, alebo dokonca mrazničke a mať ich tak vždy po ruke vhodne vychladené. V tomto prípade sa ku slovu dostávajú aj očné masky. Ak by ste ich však mali používať denne, asi by to šlo celkom do peňazí – preto je lepšie zaobstarať si jeden kvalitný produkt, ktorý vydrží aj niekoľko mesiacov.

Intenzívne hydratačný, chladivý gélový krém na...
Hydratačný očný krém s kyselinou hyalurónovou...
+7Koncentrované sérum na očné okolie Fractionated...

Čo sa vhodnej kozmetiky týka, pri opuchoch či tmavých kruhoch a unavenom vzhľade sa osvedčili ingrediencie ako kofeín alebo kyselina hyalurónová. Kofeín sťahuje žilky a podporuje cirkuláciu a bráni hromadeniu ďalších tekutín, ktoré by mohli spôsobiť opuch pod očami. Kyselina hyalurónová zase účinne odstraňuje známky únavy, opuchy a kruhy pod očami a vypína jemné vrásky. Vhodné sú aj produkty s obsahom harmančeka či uhorky, ktoré majú chladivý a upokojujúci účinok.

Adriana Sklenaříková Čítajte viac Pilotky podľa Sklenaříkovej či mačací tvar Natalie Portmanovej: Vyberte si slnečné okuliare podľa hviezd

Pri opuchoch od únavy a stresu venujte chvíľku svojho času aj šetrnej masáži očného okolia. Takáto rýchla masáž má liftingové a regeneračné účinky, uvoľňuje a zároveň zvyšuje pružnosť namáhaného tkaniva. Napomáha vyplaviť toxíny a zlepšuje prekrvenie pokožky, čím zabraňuje tvorbe vačkov a kruhov pod očami. Samozrejme netreba zabúdať na dostatočný spánkový režim, zdravý jedálniček, pravidelný príjem tekutín a vitamínov. To by nám malo zabezpečiť pokoj od ťažkostí s opuchnutými o­čami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #vrásky #očné okolie #opuchy #očné krémy

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...