Košeľové šaty na leto sú perfektná voľba. Chcete dôkaz? Pozrite na kráľovnú Raniu. A tiež 12 tipov od nás

V záplave šiat na trhu s konfekciou sa jeden často nevyzná. Nie je vždy jednoduché vybrať si odev, ktorý bude komfortný, elegantný, vkusný, nadčasový a ktorý splní aj požiadavky ročného obdobia.

21.06.2023 12:00
Jordánska kráľovná Rania Foto:
Jordánska kráľovná Rania na zábere z Amánu v kreácii košeľových šiat.
debata

Jeden taký, aspoň čo sa šiat týka, však nepochybne existuje. Reč je o šatách košeľových. Iba nedávno sa v nich v jordánskom Ammáne objavila aj kráľovná Rania – jedna z najelegantnejších žien súčasnosti, ktorá je svojím štýlom vzorom pre mnoho iných žien po celom svete. A zaslúžene.

Jessica Chastain Čítajte viac Overal je bez debaty veľký letný módny hit: Nosia ho hviezdy, môžete aj vy, najpopulárnejšie sú...

Rania mala na sebe bielo-belasé prúžkované košeľové šaty s nariasenou sukňou, ktoré v drieku prepásala. Výsledok bol ženský, svieži, mal letný nádych, no zároveň pôsobil veľmi elegantne. V prípade kráľovnej Ranie niet pochýb, že išlo o model od nejakej luxusnej značky a podobný si asi nemôže dovoliť každá dáma. Ponuka je však taká pestrá (dokonca aktuálne obohatená aj zľavami), že nájsť košeľové šaty, ktoré sadnú práve vám, určite nebude problém.

Košeľové prúžkované šaty Gant, predávajú sa za...
Ľanové košeľové šaty COS, predávajú sa za 115...
+10Prúžkované košeľové šaty Polo by Ralph Lauren,...

Jedna možnosť sú modely so zvýrazneným driekom a masívnejšou sukňou – či už riasenou alebo skladanou. V hre sú však aj rovné a kaftanové strihy, prípadne modely, ktoré môžete variovať podľa toho, ako sa rozhodnete ich nosiť. Ak chcete zvýrazniť driek, gombíky na šatách pomôžu, aby ste trochu uvoľnili a dodali vzdušnosť sukňovej časti. Stačí rozopnúť jeden či dva odspodu.

zväčšiť Košeľové čipkované šaty Zara, predávajú sa za... Foto: archív značky
Košeľové čipkované šaty Zara Košeľové čipkované šaty Zara, predávajú sa za 69,95 eura.

V košeľových šatách sa azda najviac uplatňuje aj snúbenie elegancie s komfortom. Ide o modely, ktoré môžu ženy bez problémov nosiť na pracovné, či dokonca spoločenské udalosti (skôr však denného charakteru) a zároveň sa v nich objaviť napríklad na dovolenke, na nedeľňajšej návšteve reštaurácie či trebárs letnej svadbe. Dosť bolo slov, teraz už len inšpirácie. V galérii ich nájdete rovných 12.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #kráľovná Rania #košeľové šaty #leto 2023

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...