Oscarová inšpirácia aj pre bežné ženy: Nohavice 6-krát inak, inšpirujte sa Blanchettovou či Yeoh

Tradičný slávnostný obed pre nominantov tohtoročných Oscarov mal niekoľko štýlových momentov, ktoré stoja za spomenutie. Vybrali sme pre vás šestku dám, ktoré spája jedno - rozhodli sa pre praktickejšiu podobu šatníka a obliekli si nohavice. Ale ako!

14.02.2023 10:59
Cate Blanchett Foto: ,
Herečka Cate Blanchett je ikona štýlu a rovnako jej kombinácia nohavicového kostýmu a plášťového kabátu - tón v tóne. Značka Lanvin.
debata

Popularita nohavíc v dámskom šatníku sa pred pár rokmi prepracovala aj na hollywoodske červené koberce a spoločenské eventy. Hoci stále večerným akciám dominujú róby, tie denné sú už výraznejšie odlíšené a dámy na nich sa rady obliekajú do elegantných, no zároveň praktických modelov nohavicových kostýmov či spojení blúzok s nohavicami, prípadne nohavíc v spojení s kontrastným oversized sakom alebo dokonca tunikou a šatami.

Herečka Hong Chau predvádza spojenie pestrého...
Malajzijská herečka Michelle Yeoh v kreácii...
+3Herečka Cate Blanchett je ikona štýlu a rovnako...

Na 95. výročnom obede oscarových nominantov sa do nohavíc obliekla napríklad módna ikona Cate Blanchett, ktorej voľba padla na mimoriadne elegantnú verziu dámskej biznis garderóby – nohavicový kostým zladený s plášťom v rovnakej farbe od značky Lanvin.

Alexandra Sasha Gachulincová Čítajte viac Móda z CS plesu: Dokonalá Gachulincová, najkrajšia Slovenka nežnou vílou a Smatanová na jednotku, takto ste ju snáď nevideli!

Na Blanchettovej kreácii vidieť, že stále pretrváva popularita širokých nohavíc, ktoré môžu pri pózovaní či niekedy aj pri pohybe imitovať siluetu sukne. Takýto kúsok volila herečka Michelle Yeoh, ktorú obliekala značka Chanel. Jej kabátik v spojení s ultraširokými nohavicami bol variáciou na elegantnú nohavicovú garderóbu, v ktorej bez obáv zažiarite aj na koktejlovom večernom podujatí.

zväčšiť Malajzijská herečka Michelle Yeoh v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Michelle Yeoh Malajzijská herečka Michelle Yeoh v kreácii Chanel prináša alternatívu elegantného nohavicového kostýmu so spoločenským nádychom.

Pri dámach ako Jamie Lee Curtis či Hong Chau (hrdinka hitu Menu) sa do popredia dostala praktická stránka nohavíc a ich prísnejšia strihová podoba. Kým u Curtisovej šlo o typický dámsky look v duchu klasického nohavicového kostýmu, herečka Hong Chau osviežila nohavice spojením s pestrými šatami Dries van Noten, ktoré sa dajú nosiť na mnoho spôsobov.

Princezná Beatrice Čítajte viac Britská princezná v šatách z výpredaja! Pôvodná cena 40 eur, v akcii za polovicu. Čo na ne hovoríte?

Zoznam potom uzatvárajú dámy Sarah Polley a Angela Bassett. Prvá veľmi ležérna, s retro nádychom vo farebnosti, kombinácii aj strihovom vyhotovení. Druhá zase žiarivá a hrava v kostýme Moschino s výrazným vzorom. Všetky dámy si pozrite v našej galérii vyššie.

Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková.
Misska Karolína Mališová na Česko-Slovenskom...
+66Slovenská modelka Andrea Verešová v kreácii od...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #Oscar #nohavice #Jamie Lee Curtis #Michelle Yeoh #Hong Chau

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....