Móda z CS plesu: Dokonalá Gachulincová, najkrajšia Slovenka nežnou vílou a Smatanová na jednotku, takto ste ju snáď nevideli!

Slávnostný večer na 9. ročníku Česko-Slovenského plesu bol plná spoločenskej módy. Pompéznej, nadýchanej, trblietavej, ženskej a sexi.

12.02.2023 17:05
Alexandra Sasha Gachulincová Foto:
Slovenská modelka a moderátorka Alexandra Sasha Gachulincová v kreácii od Veroniky Kostkovej.
debata (3)

Medzi stovkami hostí sa do popredia záujmu médií dostali najmä známe tváre. Dám, ktoré pozná našinec zo sveta slovenského či českého šoubiznisu, sa v tento večer objavilo na akcii niekoľko. Ktoré zažiarili? Mnohé, my sme pre vás urobili aspoň selektovaný výber a ponúkame aj bohatú galériu, kde sme sa snažili zachytiť väčšinu prítomných z dostupných fotografií.

Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková.
Misska Karolína Mališová na Česko-Slovenskom...
+66Slovenská modelka Andrea Verešová v kreácii od...

Ale teda, poďme najmä k móde. Zdá sa, že plesová sezóna tohto roka ohlásila návrat v najnevinnejšom farebnom tóne. Prevaha bielej a smotanových tónov bola totiž celkom zjavná. Stavila na ňu napríklad modelka a moderátorka Sasha Gachulincová, ktorej model od slovenskej dizajnérky Veroniky Kostkovej ukážkovo vyzdvihol siluetu a niesol v sebe punc dokonalého hollywoodskeho looku. Vlečka na šatách, rukavičky, uhladený účes, šperky aj líčenie s dominujúcimi perami – bolo to ako moodboard hollywoodskeho filmu z éry slávnych megastars. Skrátka na jednotku.

zväčšiť Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková. Foto: Peter Frolo
Sophia Hrivňáková Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková.

Držiteľka titulu najkrajšej Slovenky, Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková stavila tiež na biele tóny. Jej róba požičaná zo svadobného salónu sa niesla v podobnom duchu s hladkou úzkou sukňou, ktorá prechádzala do vlečky. Objem bol však prenesený do ramien, ktoré boli zdobené vertikálnymi kaskádami volánov našívaných už od prsnej časti. Výsledok pôsobil nežne, blondínke dodávali šaty priam éterický a veľmi distingvovaný dojem, bola to však čiastočne aj zásluha jej pôvabu a neprehnanej úpravy.

Lucia Hablovičová a dizajnér Boris Hanečka Čítajte viac Hablovičová či Simanová, Kobielsky s krásnou manželkou aj Verešová: Česko-Slovenský ples prilákal celebrity aj pomáhal

Podobný charakter róby predvádzala aj slovenská modelka Andrea Verešová, ktorá opäť spolupracovala s dizajnérkou Janou Pištejovou. V jej prípade však priestor dostal aj dekolt pod tylom zdobeným krištáľmi a odhalená noha pod rozparkom nadýchanej sukne. Do šíku dám v tónoch bielej, no tentoraz s prídavkom metalického dezénu, sa pridala moderátorka RTVS Simona Simanová. Jej kreácia požičaná zo svadobného salónu sa hrala s optickou ilúziou kontrastu dvoch materiálov, na zváženie však bolo spojenie na pohľad klasickej plesovej róby s pomerne „rebelským“ imidžom z uhladených vlasov.

zväčšiť Moderátorka RTVS Simona Simanová. Foto: Peter Frolo
Moderátorka RTVS Simona Simanová. Moderátorka RTVS Simona Simanová.

Slovenský dizajn mal počas 9. ročníka zastúpenie aj v kreáciách od Borisa Hanečku. Vlastne už tradične, keďže ambasádorkou charity je Lucia Hablovičová, ktorú návrhár oblieka roky. Tentoraz celkom odvážne. Spoločne sa zhodli na intenzívnej červenej farbe a róba, ktorá akcentovala ladné ženské krivky nositeľky bola ozdobená jemne teatrálnymi detailmi vystrihovaných a vystužených vzorov červenej čipky. Tá nechýbala ani na vlečke.

zväčšiť Speváčka Zuzana Smatanová v kreácii od Borisa... Foto: Peter Frolo
Zuzana Smatanová v kreácii od Borisa Hanečku Speváčka Zuzana Smatanová v kreácii od Borisa Hanečku.

Zásah do čierneho, v tomto prípade „trblietavého čierneho“, urobila v tento večer v šatách od Borisa Hanečku speváčka Zuzana Smatanová, ktorá bola jedným z hudobných hostí večera. Slovenská speváčka si zvolila večerný model s flitrovanou štruktúrou, pričom trojštvrťové rukáviky zdobil lem strapcov a šaty samotné funkčný (ale nie lacný) rozparok, aby sa na pódiu mohla hýbať. Dievčenský imidž nositeľky podporilo veľmi jemné líčenie a pôvabné pery, Smatanová bola nepochybne ozdobou akcie aj pódia.

1R2A0518 Čítajte viac Šaty na ples vás musia vyzdvihnúť, ale nestraťte osobnosť, radí plesová múza Hablovičová

Slovenský dizajn svojimi kreáciami zastúpili aj tvorcovia ako Marcel Holubec, Michaela Ľuptáková či Fero Mikloško. Posledný menovaný sa chystá na návrat na móla s novou kolekciou nazvanou DRAMA a zdá sa, že jej ochutnávku predvádzala bývalá slovenská kráľovná krásy, dnes organizátorka súťaže Miss Universe SR Silvia Lakatošová. Spojenie pelerínových „šiat“ a nohavíc s čiernymi rukavicami a gotikou inšpirovaným mejkapom malo dramatický nádych, otázne je, či aj patrične plesový. V zástupe ostatných žien však Lakatošová vyčnievala.

zväčšiť Silvia Lakatošová a jej manžel Pavol Chovanec. Foto: Profimedia
Silvia Lakatošová a jej manžel Pavol Chovanec. Silvia Lakatošová a jej manžel Pavol Chovanec.

Množstvo ďalších slovenských celebrít doplnil aj zástup českých dám, nechýbali kreácie z dielne ateliérov Poner, Taťány Kovaříkovej či Sandry Markovej alebo Zuzany Lesák Černej. Všetky nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Zuzana Smatanová #Andrea Verešová #ples #Lucia Hablovičová #Česko-slovenský ples #Alexandra Gachulincová #Sophia Hrivňáková

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...