Zo sveta krásy do dizajnových vôd: Karolína Chomisteková je magnetom pre luxusné značky

Patrí medzi najkrajšie Slovenky, konieckoncov má na to aj titul. Z Miss a niekdajšej riaditeľky súťaže krásy Miss Slovensko je však aj vplyvná influencerka.

10.02.2023 13:55
KAROLINA CHOMISTEKOVA3 Foto:
Influencerka Karolína Chomisteková.
debata

Karolína Chomisteková, ktorá si korunku kráľovnej krásy odniesla domov v roku 2013 – teda presne pred desiatimi rokmi, sa posledné obdobie venuje nielen modelingu, ale aj takzvanej novodobej profesii – influencingu. Na sociálnej sieti Instagram ju sleduje viac ako 170-tisíc ľudí.

Chiara Ferragni Čítajte viac Milióny Talianov neverili vlastným očiam! Najslávnejšia blogerka pred kamerami.... počkať, tak je nahá či nie?

Pri číslach presahujúcich hodnoty polmilióna, 600-, či 700-tisíc, ktorými sa môžu pochváliť napríklad celebrity ako Dara Rolins alebo Rytmus, sa podobné číslo môže zdať nízke. Lenže, v na pohľad záhadnom svete sociálnych sietí, algoritmov, preklikov a internetovej popularity nie sú všetko len čísla, čo sa počíta.

Chomisteková sa za posledné roky vypracovala do skupiny elitných influenceriek, ktoré majú jasný rukopis a zverejňujú vizuálny obsah, ktorý osloví široké spektrum sledovateľov, ale aj značiek, ktoré s ňou chcú spolupracovať. Či už je to výrobca čokolády, prémiovej kávy, značka bikín či hotelová sieť alebo producent šampanského.

Karolína Chomisteková v najnovšej kolekcii Fendi

Najťažšie je, samozrejme, získať pozornosť zástupcu luxusného segmentu – v tunajších končinách sa k tomu pridáva aj nevýhoda relatívne malého trhu. Ale bývalá kráľovná krásy sa radí do skupiny tých influencerov, ktoré menia tvár „česko-slovenského“ trhu. Spolupracovala napríklad s medzinárodnou šperkárskou značkou Tiffany, talianskym módnym ateliérom Elisabetta Franchi či absolvovala akcie s luxusným šampanským Moët & Chandon.

Danna Paola, FENDI Čítajte viac Sledujú ich milióny, pri nohách im leží svet luxusnej módy! Poznáte 9 TOP influenceriek?

Celkom najnovšie sa pôvabná Slovenka dostala do úzkeho výberu influencerských postáv českého a slovenského online prostredia, ktoré si pozval na pražské predstavenie novej kolekcie Jar/Leto 2023 ateliér Fendi. Spoločne s českou modelkou Zuzanou Stráskou a dizajnérkou Vandou Jandou, ktorá pochádza zo Slovenska, no pôsobí v Prahe, sa Chomisteková objavila na štvrtkovej prezentácii, ktorá sa konala len pre vybraných hostí.

Karolína Chomisteková podporuje aj slovenskú... Foto: JAN ZEMIAR
Karolína Chomisteková Karolína Chomisteková podporuje aj slovenskú módu - na zábere z prehliadky Marcela Holubca.

Trio dám sa predvádzalo v modeloch a stylingoch z aktuálnej kolekcie z pera britského dizajnéra Kima Jonesa. Výsledkom sú pritom napríklad aj looky, aké na nedávnej prehliadke haute couture prezentovali svetoznáme celebrity zo sveta filmu, hudby či módy (Rita Ora, Emilia Jones, Kerry Washington), ale aj svetoví influenceri (Valentina Ferragni, Zita D'Hauteville).

Slovenka Chomisteková pritom už roky patrí medzi fanúšičky dizajnérskej módy a do mnohých ikonických kúskov investovala a stále investuje. Aj to zohráva rolu atraktivity v očiach luxusných značiek, ktoré sa snažia vyberať si uveriteľných spolupracovníkov a „ambasádorov“. Možno sa k známej talianskej značke pridajú čoskoro aj ďalšie, uvidíme.

Chomisteková na módnej šou Elisabetta Franchi v Miláne

Chomisteková s luxusným šampanským v Chorvátsku

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Karolína Chomisteková #Miss #Tiffany #Fendi #influencing

+ Nezabúdajte na dostatok spánku, vaše telo ho potrebuje.
Práca na osobnom rozvoji zvýši vaše pracovné...

+ Neobjednávajte si jedlo, pokúste navariť sami, bude to pre vás zdravšie.
Premýšľajte o dlhodobej finančnej...