Sledujú ich milióny, pri nohách im leží svet luxusnej módy! Poznáte 9 TOP influenceriek?

Sú krásne, sú slávne a sú sledované. Milujú módu a módny svet miluje ich. Influencerky sú dnes už neoddeliteľnou súčasťou módneho biznisu.

25.02.2022 06:00
Danna Paola, FENDI Foto:
Herečka Danna Paola na prehliadke Fendi v Miláne.
debata (1)

Azda zreteľnejšie to nemohlo byť na nedávnej prehliadke talianskej módnej značky Fendi, ktorá popri hviezdach šoubiznisu pozvala na milánsku prezentáciu kolekcie sezóny Jeseň/Zima 2022 aj tie najslávnejšie mená virtuálneho sveta sociálnych sietí.

Pre influencerov vznikla „samostatná kategória“ v rámci módnej brandže už pred pár rokmi. Prorokovali im krátku slávu, ale faktom je, že niektorí z nich si svoju pozíciu ešte viac upevnili. Vybraným sa dokonca podarilo uchopiť svoju popularitu a záujem tak, aby vybudovali doslova vlastné impérium, či už s vlastnými kolekciami, exkluzívnymi spoluprácami alebo špeciálnymi mediálnymi projektmi.

Herečka Danna Paola na prehliadke Fendi v Miláne.
Talianska megastar Chiara Ferragni na...
+6Valentina Ferragni sa objavila tiež na módnej...

Vo svete luxusnej módy, samozrejme, hrajú prvé husle ženy. Pomáha im ich pôvab, niekedy klasická krása, inokedy originálny zjav, snaha experimentovať či vybočovať z radu. Alebo niekedy je to jednoducho len silné materiálne zázemie, ktoré im hneď v úvode umožnilo ponoriť sa do sveta luxusných odevov a doplnkov (štartovať s vlastnými investíciami) a následne využiť popularitu a fascináciu internetového publika na ďalší a ďalší rast a zisk.

Spomenutá prehliadka FENDI bola doslova strediskom výkvetu influencerskej elity a my vám tak predstavujeme „TOP deviatku“, ktorá vládne svetu sociálnych sietí (minimálne, keď príde reč na luxusnú módu).

Danna Paola – 33,2 milióna sledovateľov

Je jedinou v zozname, ktorá je primárne herečkou a až potom influencerkou. Miluje však módu a luxusné kúsky predvádza priam na dennom poriadku. Značka Fendi s ňou má kontrakt ako s ambasádorkou pre Mexiko a latinskoamerické krajiny. Paola, ktorú preslávil seriál Elita na Netflixe, má obrovský zásah a jej popularitu ju stavia do pozície influencerskej megastar.

Chiara Ferragni – 26,3 milióna sledovateľov

Talianka, ktorej štartovaciu pozíciu uľahčili rodinné peniaze, je najslávnejšou talianskou influencerkou, ktorú často spomínajú aj magazíny ako Forbes či TIME a pravidelne je magnetom spoločenských podujatí, často väčším ako filmové hviezdy. Má niekoľko exkluzívnych kontraktov, vlastnú značku, objavuje sa na prehliadkach slávnych značiek ako DIOR, Fendi, Versace a ďalších.

Talianska megastar Chiara Ferragni na... Foto: Daniele Venturelli/Getty Images for Fendi
Chiara Ferragni, FENDI Talianska megastar Chiara Ferragni na prehliadke Fendi v Miláne.

Valentina Ferragni – 4,2 milióna sledovateľov

Mladšia sestra Chiary využila slávu rodinného priezviska a postupom času sa jej darí budovať si vlastné renomé aj pozíciu na trhu. Je zakladateľkou vlastnej značky a magazín Forbes ju zaradil do zoznamu 30 pod 30, zoznamu najúspešnejších mladých podnikateľov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #móda #TOP 09 #Fendi #Chiara Ferragni #influencer #Danna Paola #Leonie Hanne

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...