5 trikov od dermatológov, ako mať zdravú a krásnu pleť

Starostlivosť o pleť by nemala končiť a začínať pri kozmetických prípravkoch a krémoch. Pretože pri zvolení správnych životných návykov budete potrebovať len minimum doplnkovej výživy pre vašu tvár a pokožku.

05.01.2023 11:00
krém, žena, starostlivosť, pleť Foto:
Molekuly v cukre narušia kolagén, čo znamená rýchlejší vývoj vrások.
debata

Zvoľte saténové obliečky

Spánok na kvalitných saténových obliečkach vašej tvári dokáže v mnohom pomôcť. Už po jedinej noci zamávate tým nepekným odtlačkom na tvári, s akými sa bežne ráno budíme. Tým prirodzene menej zaťažíte tvár. Menej pokrčení a menej odtlačkov znamená lepšiu kondíciu pokožky a menej skutočných vrások.

Hands free namiesto telefónu pri uchu

Vedeli ste, že váš telefón obsahuje viac baktérií ako záchodová misa? Chytáme ho prakticky neustále a vďaka tomu je plne zásobený množstvom mikróbov. No a potom si ich položíme na tvár. Celé zle. Nie je dvakrát rozumné držať telefón pri uchu. Dermatológovia teda radia v čo najväčšej miere využívať na telefonovanie slúchadlá. Zabránite tak infikovaniu tváre zmesou baktérií.

Eliminujte cukor

Dermatológovia vedia už roky, že cukor nie je dobrý pre vašu pokožku. A mali by ste to vedieť aj vy. Molekuly v cukre narušia kolagén, čo znamená rýchlejší vývoj vrások. Uvedomujeme si, že je mimoriadne ťažké vôbec nekonzumovať cukor, ale aj vynechaním sladkých nápojov, či cukru, ktorý nepotrebujeme, spravíte svojej pleti veľa dobrého.

kapusta, krájanie, nôž Čítajte aj Ktorá zelenina sa hodí do diéty a na omladenie pleti?

Zabezpečte si dostatok vitamínov

Dermatológovia venujú veľkú pozornosť množstvu vitamínov v strave. Aby bola vaša pokožka mladá a zdravá, odporúča sa hlavne dostatok rybieho oleja. Okrem toho pomôžu aj vitamíny skupiny B. Najvhodnejšie je konzumovať ich v podobe ovocia a zeleniny, vďaka čomu organizmus bude aj dostatočne hydratovaný a pokožka napnutá,

Lepšie studená ako horúca

Dávate si každé ráno horúcu sprchu? Veľmi upokojujúce, ale nie také múdre pre vašu pokožku. Horúca sprcha totiž zmyje mnoho prospešných ochranných olejov, ktoré sú na pokožke. Okrem toho horúca sprcha podporuje zápaly a pokožku vysušuje. Preto je lepšia studená ako horúca. Aj pre zdravie, aj pre pokožku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #pleť #vrásky #starostlivosť o pleť #cukor #satén #Hands Free #starostlivosť o pokožku #studená voda #vankúšové vrásky #kozmetická starostlivosť

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...