Chanel, Dior či šperky v cene luxusného bytu! Garderóba monackých princezien sa ráta na milióny eur

Patria medzi najznámejšie predstaviteľky európskej šľachty a tiež medzi najlepšie oblečené dámy na kráľovských dvoroch. O prívlastku najdrahšie v tomto prípade nemusí byť ani pochýb.

22.11.2022 00:00
Charlene Foto: ,
Princezná Charlene počas osláv Národného dňa Monaka.
debata

Keď sa počas uplynulého víkendu konali v Monaku oslavy Narodného dňa Monaka, nechýbali na nich takmer všetci členovia slávneho európskeho šľachtického rodu. Príležitosť, akým je stretnutie s obyvateľmi Monaka (a zástupcami médií) na oslavách štátneho sviatku je aj príležitosťou na predvedenie štýlovej garderóby. Ani jedna z prítomných dám nesklamala.

Princezná Charlene Čítajte viac Napätie medzi Charlene a Caroline muselo ísť bokom, ale... Monako oslavovalo, účasť princezien bola povinná

Azda celkom pochopiteľne sa v centre pozornosti ocitla monacká kňažná Charlene, manželka kniežaťa Alberta, ktorá zaujala voľbou bieleho dlhého kabáta v spojení s výrazným čiernym klobúkom. Model pochádzal z obľúbenej značky Akris, na ktorú stavia rodáčka zo Zimbabwe opakovane. A hoci išlo o odev z luxusnej kolekcie vytvorenej na mieru pre krátkovlasú blondínku, viac než šaty zaujal iný detail.

Princezná Charlene, princ Jacques a princezná...

Princ Jacques počas osláv Národného dňa Monaka.
+20Princezná Charlene počas osláv Národného dňa...

Ako píše portál Purepeople.com, Charlene si nad vyznamenanie Veľkého kríža pripla aj vzácnu brošňu. Šperk z klenotníctva Van Cleef & Arpels obsahoval celkovo 169 diamantov a závratná bola aj jeho cena – odhadovaná. 180-tisíc eur.

zväčšiť Princezná Caroline z Hanoveru v kreácii Chanel... Foto: SITA/AP, Daniel Cole
Princezná Caroline Princezná Caroline z Hanoveru v kreácii Chanel Haute Couture.

To však vlastne „nič neznamená“ v porovnaní s hodnotou garderóby, akú má k dispozícii princezná Caroline – staršia sestra kniežaťa Alberta. O jej vášni pre značku Chanel sa vie dlhé roky, šuškalo sa aj o tom, že s dizajnérom Karlom Lagerfeldom mala špeciálnu dohodu a väčšinu kúskov z kolekcií haute couture dostávala prednostne. Ružový kostým z dielne Chanel však patril do kolekcie Pre-Fall 2022, v ktorej sa ceny rátajú na tisíce.

Charlotte Casiraghi Čítajte viac Krásna vnučka Grace Kellyovej ako hviezda v reklame Chanel: Pozrite si exkluzívne foto aj video!

O pár hodín neskôr potom obliekla na seba šaty z najjemnejšieho materiálu, ktoré sú súčasťou staršej kolekcie haute couture – opäť z francúzskeho ateliéru. Tam už sa opäť pohybujeme v mantineloch desiatok tisícov eur za kreáciu. Záleží od materiálu, zdobenia, počtu hodín strávených v dielni nad konkrétnym modelom.

zväčšiť Charlotte Casiraghi, dcéra princeznej Caroline,... Foto: SITA/AP, Eric Gaillard
Charlotte Casiraghi Charlotte Casiraghi, dcéra princeznej Caroline, prišla spolu s manželom, Dimitrim Rassaom. Oblečená v kabáte Chanel z kolekcie Jeseň/Zima 2022.

Mimochodom, jednou z verných klientiek francúzskeho ateliéru Chanel je aj dcéra princeznej Caroline – Charlotte Casiraghi, ktorá je zároveň aj jej ambasádorkou. Je teda pravdepodobné, že časť garderóby dostáva ako súčasť kontraktu. Na slávnostný deň dorazila v kabáte z kolekcie Chanel Jeseň/Zima 2022, aby sa neskôr prezliekla do večernej róby – rovnako Chanel. Jej nevlastná sestra, princezná Alexandra z Hanoveru, síce tiež obľubuje Chanel, ale na víkendovom podujatí sa obliekla do čierneho kabáta značky Khaite (predáva sa za 2550 eur).

Dánska korunná princezná Mary Čítajte viac Dánska princezná v luxusnom overale! Táto paráda stála 2000 libier, ale... vyplatilo sa, však?

O ďalší nádherný (a omnoho luxusnejší) kúsok sa postarala aj Beatrice Borromeo, ktorá je manželkou syna princeznej Caroline – Pierra Casiraghiho. Vyzerala pritom tak trochu akoby vystúpila z dobového plagátu či stránok módneho magazínu. Jej červený kostým z dielne francúzskej značky Dior odkazoval na legendárnu estetiku slávneho „bar jacket“. Namiesto širokej sukne však volila triezvejšiu tubovú v dĺžke midi. Opäť sa dá hovoriť o odeve za niekoľko desiatok tisícok eur.

zväčšiť Pierre Casiraghi, syn princeznej Caroline s... Foto: SITA/AP, Eric Gaillard
Beatrice Borromeo Pierre Casiraghi, syn princeznej Caroline s manželkou Beatrice Borromeo a ich dvoma potomkami.

V zozname luxusnej garderóby sa potom tiež ocitli mená ako Giambattista Valli, ktorého si obliekla Tatiana Santo Domingo, manželka Andreu Casiraghiho, syna princeznej Caroline. Viac luxusnej garderóby si pozrite v našej galérii.

VIDEO: Toto sú najdrahšie svadobné šaty na svete

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #luxus #milióny #Dior #princezná Caroline #Monako #Chanel #šperk #princezná Charlene #Beatrice Borromeo

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...