V hlavnej úlohe kárované sako! Do každého dámskeho šatníka aspoň jeden kus - dôvod? Tu je...

Pri výbere saka sa ženy zvyčajne obzerajú po nadčasových modeloch v jednoliatej farebnosti. Trúfate si aj na vzory? Alebo ste si práve povedali, že možno by ste to vyskúšali s jedným kúskom? Tak potom radíme, skúste to s károvaným sakom.

24.10.2022 00:00
Jessica Chastain Foto: ,
Herečka Jessica Chastain pózuje fotografom na prehliadke Ralph Lauren.
debata

Práve károvaný vzor sa v prípade sák a blejzrov radí medzi obľúbené a dôkazom sú aj dizajnérske kolekcie, ktoré pravidelne prinášajú populárne kombinácie škótskeho tartanu, výraznejšie károvanie či decentnejšie kárované gingham vzory, potlače alebo štruktúry.

Na nedávnej prehliadke značky Ralph Lauren sa v jednom z typických kúskov dámskej „biznis“ garderóby z dielne amerického dizajnéra objavila aj herečka Jessica Chastain. Je dobrým príkladom toho, prečo by sa ženy nemali károvaných vzorov báť – ba práve naopak, zaraďovať ich do bežného nosenia viac a častejšie.

Dámske kárované sako Comma, predáva sa za...
Dámske buklé kárované sako Mango, info o cene v...
+8Dámske kárované sako Gant, predáva Gant.sk za...

Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že káro v sebe nesie príliš prísnu, pragmatickú a pre niekoho strohú britskosť, jeho variabilita je široká a v každodennom stylingu sa môže pretaviť do rozličných podôb a kombinácií.

zväčšiť Bývalá Miss a podnikateľka Veronika Vágnerová... Foto: BE WELL Media
Veronika Vágnerová Husárová Bývalá Miss a podnikateľka Veronika Vágnerová Husárová.

Kárované sako poľahky skombinujete s tubovou, ale aj plisé sukňou, ktorú môžete doplniť lodičkami či členkovými čižmičkami. Emancipovanejší nádych potom nadobúda tento odev v kombinácii s nohavicami. Nielen mladšie ročníky ocenia kombinovanie s denimom, ktoré najmä v prípade dobre zvolenej farebnosti tartanového vzoru, dokáže vytvoriť veľmi svieži a mladistvý styling. Pri spojení s decentnejšími biznis nohavicami – či už v čiernej, hnedej, sivej alebo zemitých tónoch – sa potom zase prejavuje aj decentnejšia a pragmatickejšia podoba károvaných vzorov v dámskej garderóbe.

Iveta Tkáčová Čítajte viac Luxusné kabelky za tisíce eur? Pre známe Slovenky povinná výbava! Čo nosí Pallová, Alagič či Tkáčová?

Ako ukazuje aj spomenutá Chastain, s károvaným vzorom sa nemusíte báť ani večerných eventov. Celkový efekt ukážkovo pozdvihne košeľová blúzka či hodvábny top a správne doplnky – šperky, bižutéria, vhodné kabelky aj obuv. Výsledok bude však určite stáť za to. V našej galérii nájdete niekoľko variánt – veríme, že vás inšpirujú podobne ako hollywoodska ryšavka, ktorá sa radí medzi najlepšie obliekané ženy v šoubiznise.

VIDEO: Chcete poznať najhoršie módne trendy? Toto sú vraj oni, ale možno… ani nie

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Ralph Lauren #káro #Jessica Chastain #sako

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....