Absolútna nutnosť letnej starostlivosti o pleť? Sérum, dámy a páni! A tu sú dôvody

Pokožka v letnom období čelí výraznejším zmenám a vplyvom než počas zvyšku roka. Ako sa o ňu starať? Toto by ste mali vedieť.

13.07.2022 10:46
olej - pokožka - starostlivosť Foto:
Koncentrované účinné látky sú prospešné pre pleť nielen v rámci riešenia problémov, ale tiež v zmysle toho, že na pokožku nanesiete "viac a pritom menej".
debata

Pod vplyvom silnejšieho slnečného žiarenia a UVA a UVB lúčov, ktoré sa v ňom nachádzajú, naša pleť v lete reaguje výraznejšie na vplyvy prostredia. Azda nemusíme ani pripomínať, že ochranný faktor je základom každodenného kozmetického rituálu. Krém so SPF by ste mali aplikovať každé ráno ešte pred odchodom z domu a reaplikovať. V prípade dovolenky sa jeho potreba a spotreba ešte zvyšuje.

Ak však odhliadneme od tejto súčasti kozmetickej výbavy, potom je tu ešte jeden produkt, ktorý si zaslúži špeciálnu pozornosť. Séra.

čistenie, odličovanie, pleť, pena Čítajte viac Napeniť, masírovať, opláchnuť! Aké sú hlavné benefity čistenia pokožky penou?

Pýtate sa, prečo práve v lete je dobré siahnuť po sérach? Dôvodov je hneď niekoľko. Ako prvý možno menovať, že ide o koncentrovanú starostlivosť, ktorá je pre pokožku intenzívnejšia a dokáže cieliť na zmeny v pleti spôsobené slnkom, vodou v bazéne, vplyvmi prostredia či trebárs preddovolenkovým stresom.

Koncentrované pleťové sérum Bye Bye Pores od IT...
Sérum proti pigmentovým škvrnám a vráskam...
+7Revitalizačné sérum N°1 DE CHANEL Revitalizing...

V lete môžeme na pleti pozorovať napríklad úbytok kolagénu, v hlbších vrstvách pokožky dochádza k dehydratácii a v povrchových sa zase môžu tvoriť pigmentové škrvny alebo suché miesta – dokonca aj vtedy, ak sa o pleť príkladne staráte. Dôležité je teda, na podobné zmeny reagovať posilnením opatery. V sérach nájdete silného spojenca na riešenie uvedených a mnohých ďalších problémov s pokožkou.

Koncentrované účinné látky sú prospešné pre pleť nielen v rámci riešenia problémov, ale tiež v zmysle toho, že na pokožku nanesiete „viac a pritom menej“. Áno, koža totiž v lete nemusí byť úplne nadšená z vrstvenia produktov, na aké ste zvyknutá napríklad zo zimnej kozmetickej starostlivosti. Dôvodom je teplo, potenie sa, následne napríklad upchávanie pórov, mastnenie kože – aj preto je ideálne v lete voliť sérum a trebárs vynechať klasický krém. Samozrejme, na záver vždy musí prísť produkt so SPF.

žena, opaľovanie, opaľovací krém, leto Čítajte viac Chcete pleť bez vrások? Heslo (nielen) na leto znie: 50 plus, 30 mínus a neustála ochrana!

Séra sú tiež skvelým pomocníkom v nočnej starostlivosti, keď koža môže regenerovať počas spánku. Vtedy je dobré voliť výživné séra, ktoré podporia hydratáciu pokožky, upokojenie či napríklad bojujú s pigmentovými škvrnami. Potrebujete ešte viac dôvodov? Veríme, že nie… Inšpiráciu na séra nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dehydratácia #kozmetika #pleť #pokožka #sérum #kolagén

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...