Konfekčná veľkosť 42 a viac? Slávne dámy vyzerajú špičkovo aj s plnšími tvarmi, inšpirujte sa nimi

Časy, keď sa do centra pozornosti dostávali výlučne štíhle herečky či speváčky, sú našťastie preč. A okrem návratu žien s bežnými krivkami do mainstreamu, prišlo k ešte jednej veľkej zmene.

27.04.2022 08:30
Barbie Ferreira Foto:
Herečka Barbie Ferreira na párty Vanity Fair v kreácii z dielne Fendi.
debata (4)

Ešte pár rokov dozadu, nehovoriac o dekádach, bolo nesmierne náročné získať pre zástupkyne svetového šoubiznisu s pár centimetrami (či kilami) navyše luxusnú módnu výbavu. Odevné značky, najmä tie zamerané na luxusnú výrobu a produkciu, sa orientovali na štíhlu zákazníčku. Odevy prichádzali na trh vo veľkostiach modeliek, pridali sa dve-tri konfekčné veľkosti navyše, ak bolo možné zohnať dizajnérsky model šiat, kostým či napríklad nohavice alebo večernú kreáciu vo veľkosti väčšej ako 42, bol to priam zázrak.

Herečka Melanie Lynskey na podujatí Screen...
Herečka a moderátorka Amy Schumer v šatách...
+6Herečka Melissa McCarthy počas slávnostného...

Spoločnosť sa v tomto určite za posledné roky zmenila. Návrat žien s normálnymi krivkami do seriálov, filmovej produkcie či na hudobné pódiá. Oslava kyprejších kriviek a tvarov na sociálnych sieťach. Nová éra takzvanej „body-positivity“ – to všetko sa odrazilo aj na fakte, že dnes sa už špičkovo a štýlovo dokážu bez problémov obliecť aj dámy, ktoré majú konfekčnú veľkosť 42 a viac.

zväčšiť Herečka Melissa McCarthy počas slávnostného... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Melissa McCarthy Herečka Melissa McCarthy počas slávnostného večera Critics Choice Awards.

Dôkazov by ste v súčasnom svete šoubiznisu našli hneď niekoľko – reprezentantkou tej najmladšej generácie je pravdepodobne hviezda hitu Eufória – herečka Barbie Ferreira. Z 25-ročnej rodáčky z New Yorku, ktorá má brazílske korene, sa stala nová ikona mládeže a tiež ambasádorka tých najslávnejších značiek – kúsky od Fendi, Prada či Proenza Schouler – Barbie sa objavila na verejnosti vo viacerých kreáciách od večerných šiat až po trendové kúsky nohavíc či koktejlových šiat a kabátov. Výsledok vždy zaujme a počet fanúšikov (a najmä fanúšičiek) jej na sociálnych sieťach neustále stúpa.

Natália Selveková Čítajte viac Influencerky sa trblietali, Aicha stavila na sexy mini, u Vinczeovej zafungovala ružová a glamour

Zaujímavosťou napríklad je, že popri kedysi takej populárnej zoštíhľujúcej čiernej sa dnes do popredia dostali farby a vzory. Príklad je nielen Ferreira, ale tiež napríklad herečka Melissa McCarthy alebo speváčka Elle King. Jedným z ukážkových príkladov je potom aj herečka Rebel Wilson.

Hoci v jej prípade platí, že za posledné dva roky zhodila bezmála tridsať kilogramov, jej súčasná konfekčná veľkosť je 42. Ako prezradila v jednom zo starších rozhovorov, je to pre ňu absolútna zmena. „Odrazu je možností obliecť si pekné šaty omnoho viac. Ponuka je naozaj skvelá,“ komentovala. Len pre ilustráciu – jej večerný look na párty Vanity Fair po tohtoročných Oscaroch patril medzi najpôvabnejšie.

zväčšiť Herečka Melanie Lynskey na podujatí Screen... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Melanie Lynskey Herečka Melanie Lynskey na podujatí Screen Actors Guild Awards.

Ukážkovým príkladom nenúteného pôvabu a šarmu môže byť pre bežné ženy s pár centimetrami v drieku navyše napríklad aj herečka Melanie Lynskey. Tá počas uplynulých mesiacov viackrát ukázala, že voľba večernej garderóby už nemá limity ani v prípade vyššieho konfekčného čísla. Či už sú to splývavé a voľné šaty alebo krivky obkresľujúca zamatová róba. Inšpirácií ponúkli dámy niekoľko, vy si ich môžete pozrieť v našej galérii vyššie.

VIDEO: Viete, čo je najpríťažlivejšia časť ženského tela?

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #konfekčná veľkosť #Melissa McCarthy #Rebel Wilson #Melanie Lynskey #Barbie Ferreira

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...