Kožený štýl podľa Kerekesovej: Namiesto bundy skúste košeľu či blúzku, tu je 9 tipov

Azda v každom dámskom šatníku sa nájde aspoň jeden kožený kúsok. Zvyčajne bunda, prípadne sako. Tie odvážnejšie konzumentky a fanúšičky módy sa potom posunú aj k sukni, nohaviciam alebo veste.

15.10.2021 09:00
637946942 Foto:
Herečka Vica Kerekes na premiére filmu Láska na špičkách v kině Lucerna.
debata

Do zoznamu kožených odevov sa však posledné roky stále častejšie pridáva aj zvrchný kus odevu v podobe košele, topu či dokonca blúzky. Áno, čítate správne – a nemáme na mysli tentoraz len náhrady z umelej koženky alebo eko-kože.

Mnohé odevné firmy už za roky praxe vyvinuli nielen technológie, ale našli aj dobrých dodávateľov a kožiarov, ktorí dokážu kožený materiál spracovať aj v delikátnejších strihoch a vyhotoveniach. Výsledkom sú potom napríklad kožené košeľové blúzky s naberanými rukávmi či vyúženým driekom, ale tiež napríklad topy z jemnej teľaciny alebo jahňacej kože, ktoré dokážu príťažlivo obkresliť krivky alebo v rámci strihu dodať objem v ramenách či akcentovať driek.

2021 NYFF - "The Lost Daughter" Screening Čítajte viac Ukážte, čo zvyklo zostať skryté! Pozrite si 7 topov, ktoré majú zvodný náboj

Na nedávnej premiére nového filmu sa v pražskej Lucerne objavila maďarsko-slovenská herečka Vica Kerekes, ktorá ukázala dobrý príklad, ako sa kožený kúsok dá kombinovať aj v podobe základného kusu odevu, akým je práve dámsky top či blúzka. Nadýchané rukávy, zipsové predné zapínanie, vyúžený driek so zapásaním do nohavíc – aj takto sa dajú nosiť niektoré kožené odevy.

Vybrali sme pre vás niekoľko tipov, zväčša z pravej kože, čo sa vo finále odráža aj v cene jednotlivých produktov. Do jedného sa však oplatí investovať. My akurát odporúčame, aby ste dbali na kvalitu materiálu a spracovania. Čím jemnejšia koža, tým lepší výsledok v tom, ako vám odev sadne na tele. Nebojte sa aj výraznejších farieb a keď túžite po rovných oversized strihoch, pokojne do nich choďte. V nich môžete pracovať napríklad s prepásaním v drieku alebo ich doplniť úzkymi džínsami, aby ste vytvorili balans jednotlivých kusov.

Dámska predĺžená kožená košeľa Tiger of Sweden,...
Dámska kožená košeľa Zara, predáva sa za 99,95...
+7Dámska kožená košeľa so skrátenými rukávmi COS,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koza #blúzka #trend #Vica Kerekes #košeľa

+ Sny sa vám môžu splniť, len musíte tomuto stavu pomôcť aj vy sama.
Networking je dôležitý, nové kontakty otvoria...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké zlepšenia nálady.
Schopnosť adaptácie na zmeny vám prinesie...