Kučierky, vlny aj vyžehlené! Shieldsovej hriva inšpiruje, tu je 9 tipov pre každú ženu

Jej pôvab zaujal svet modelingu, ale neskôr aj televízie a filmu. Herečka Brooke Shields sa najmä v rodnej Amerike stala idolom krásy a vzorom pre množstvo bežných Američaniek.

30.05.2021 06:00
brooke98 Foto:
Herečka Brooke Shields na zábere z roku 1998 na filmovom festivale v Cannes. Z tohto účesu srší pohoda a ležérnosť, no aj zdravie a pôvab.
debata

Rodáčka z newyorského Manhattanu sa narodila 31. mája 1965 a oslavuje tento rok svoje 56. narodeniny. Jej kariéra odštartovala už v útlom veku, takže sa dá povedať, že presahuje dĺžku štyroch dekád. Počas nich stihla Shields niekoľko experimentov so svojím vzhľadom – jedno však zostávalo – dlhé vlasy.

Hrdinka Modrej lagúny či jednej z najslávnejších reklám na džínsy Calvin Klein sa ani raz počas svojho života neodvážila na krátky účes. Dlhé vlasy boli jej poznávacím znamením a s obľubou ich využívali filmári ako jej znak krásy, podobne ako odborníci zo sveta modelingu. To si zjavne musela dobre uvedomovať aj samotná herečka.

Aj ofinu a neposedné vlny vyskúšala počas...
Herečka Brooke Shields na archívnom zábere z...
+5Herečka Brooke Shields na zábere z roku 1997....

Samozrejme, zmenám sa nebránila a aj dnes môže byť pre mnohé dámy vzorom, ako na to, ak túžite po nejakom menšom vlasovom „update“. Kým napríklad v 90-tych rokoch boli jej poznávacím znamením až do medova odfarbené pramene zlatistých vlasov akoby vytiahnutých slnkom, neskôr sa sústredila viac na podčiarknutie svojej prirodzenej orieškovej farby, aby nasledovali experimenty s mahagónovými a čokoládovými tónmi vo vlasoch.

nicole2 Čítajte viac Prešlo 20 rokov, jej ryšavé účesy inšpirujú dodnes! Pozrite si 5 pôdob Kidmanovej

Shields nosila vlasy v definovaných elegantných, ale aj neposlušných vlnách, často ju bolo vídať s vyžehlenými prameňmi rozdelenými na stredovú cestičku a len pred časom prekvapila azda najväčším experimentom – účesom z drobných kučierok s výrazným objemom do strán, aký by sa dal nájsť napríklad na tanečnom parkete Štúdia 54. Mimochodom, v tomto slávnom nočnom klube New Yorku bolo ešte začiatkom 80-tych rokov vtedy ledva 16-ročnú Brooke vídať po boku hviezdnych mien ako Andy Warhol či dizajnér Calvin Klein, ktorý stál pri zrode jej slávy.

My vám prinášame výber deviatky účesov, ktoré môžu inšpirovať ženu v každom veku. Brooke Shields a jej pôvab je totiž nadčasový.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #účes #experiment #úprava #Brooke Shields #jubileá hviezd

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...