Prestrih sem, kúsok kože tam: 10 šiat s oscarovou inšpiráciou, ktoré patria do ulíc!

Ako jeden z najvýraznejších trendov ich predviedlo niekoľko herečiek na tohtoročnom oscarovom ceremoniáli. Ako sa prestrihy z večernej módy interpretujú v bežnej dennej garderóbe? Pozrite sa s nami.

30.04.2021 06:00
debata
zväčšiť Zľava: Andra Day, Zendaya a Vanessa Kirby v... Foto: SITA/AP, archív značky
pjimage Zľava: Andra Day, Zendaya a Vanessa Kirby v šatách s prestrihmi.

Odhalenie malo v móde väčšinou určitý zmysel provokácie, detail prísľubu alebo efekt vyvolania sexepílu. V prípade trendu prestrihov na šatách však nemusí ísť len o to, že by ste chceli zvádzať odhaleným chrbátom. Šaty môžu odhaľovať bruško, časť trupu alebo napríklad bok a takýto detail pôsobí v prvom rade ako osviežujúci prvok na často klasickejšej garderóbe.

Je zaujímavé vidieť, ako dizajnéri a výrobcovia odevov pracovali s čímsi podobným na košeľových či vychádzkových šatách, kde sa často prestrih využíva ako akási variácia na kus látky zviazanej pod prsami. Báť sa prestrihu nemusia dámy ani pri elegantnej garderóbe do práce. Ak nepracujete v banke, kde je prísny dress-code pravidlom, odvážte sa pokojne ukázať kúsok nahej kože v puzdrových šatách s decentným strihom.

Dámske šaty s prestrihom na bruchu Azulu....
Dámske šaty zo zmesi bavlny a ľanu s prestrihom...
+7Dámske dlhé šaty s prestrihmi Zimmermann,...

Potom sa v ponuke predajcov, samozrejme, objavujú aj elastické modely, ktoré zvýrazňujú figúru. Efekt prestrihu funguje na nich práve tým zvodným spôsobom. Okrem odhaľovania pupka či boku sa dá hrať aj s prestrihnutým ramienkom či efektom asymetrie.

Asi ani nemusíme pripomínať, že podobný typ šiat svedčí dámam, ktorých postava má definovaný driek. Figúra v tvare presýpacích hodín bude podobne odetá vyzerať naozaj dobre. Siahnuť po prestrihoch môžu aj štíhle a vysoké dámy, ale konieckoncov, urobiť tak môže dáma s každým typom postavy. Nejde vždy predsa o to, aby ste vyzerali ako modelka na obrázku v katalógoch či časopisoch, ale aby ste sa cítili v dobre v tom, čo si oblečiete. Ak sa do toho radia aj módne „výstrelky“ sezóny, medzi ktoré prestrihy nepochybne patria… len do toho, dámy!

stradi2995 Čítajte viac 10 šiat, ktoré privolajú leto! Nosia sa trendové rukávy aj nežné teplé farby

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #móda #Oscar #trend #prestrih

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...