10 šiat, ktoré privolajú leto! Nosia sa trendové rukávy aj nežné teplé farby

Volajú po príjemnom teplom počasí, rozkvitnutých záhonoch a stromoch, príjemnom hrianí slnečných lúčov na našej tvári, krku či ramenách. Šaty, ktoré sme pre vás vybrali, spája tiež nežná letná farebnosť.

28.04.2021 06:00
debata
Hladké midi šaty s rozparkmi a naberanými... Foto: archív značky
stradi2995 Hladké midi šaty s rozparkmi a naberanými krátkymi rukávmi Stradivarius, predávajú sa za 29,95 eura.

V móde sa objavujú opakovane rozličné trendy a jedným z nich sú nepochybne aj naberané či naopak voľnejšie a zvýraznené rukávy. Práve takýto detail na šatách sa podľa prehľadu trendov ocitol aj v aktuálnej dámskej móde. Romantická nálada s akýmsi retro nádychom, ktoré mnoho z modelov takýchto šiat evokuje, ulahodí nielen oku, ale často aj postave.

Na šatách s naberanými rukávmi je najväčšou výhodou pritiahnutie pozornosti do hornej časti tela a optické vyváženie figúry – najmä v prípade dám, ktorým príroda nadelila viac centimetrov a kíl smerom od pása nadol. Podobný styling funguje pri dámach vysokých, ale aj nižších. Ak však patríte k tým, ktoré zároveň disponujú bujnejším dekoltom, je dobré figúru definovať. V takom prípade by mal driek zostať vyúžený a objem sa prenáša do rukávov a tiež sukne.

twinset137 Čítajte viac Nosíte nohavice? Hitom sú tie s rozparkom! Máme 10 tipov a budete ako kráľovná!

Vo všeobecnosti sa však viac nosia šaty s jednoduchou rovnou alebo áčkovou líniou, v ktorých sú naberané rukávy (označované v angličtine puff) dominantou. Pri farebnosti je voľba celkom jasná, siahajte po svetlejších a živých farbách. Báť sa nemusíte ani vzorov, najčastejšie sú v hre kvety alebo gingham či abstrakcia.

Podobné modely šiat majú často akoby vidiecky folklórny nádych a podľa viacerých odborníkov sú skvelou voľbou na víkendový výlet do prírody či napríklad piknik, keď sa konečne počasie prehupne do hodnôt nad 20 stupňov Celzia plus. S nami na tento moment budete pripravená, desiatku tipov si pozrite nižšie.

Dámske košeľové šaty s naberanými rukávmi...
Vzorované šaty so zvýraznenými a volánikmi...
+7Dámske kaftanové šaty s naberanými rukávmi,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #trend #rukávy #leto 2021

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...