Plnená cuketa s mletým jahňacím mäsom a olivami má naozaj málo kalórií, ale obsahuje až 15 gramov bielkovín, preto skvelo zasýti. Pre nízky obsah sacharidov a vyšší podiel bielkovín je skvelým receptom pre tých, ktorí sa snažia zhodiť nejaké tie kilá navyše. Hodí sa ako obed aj večera.
Čítajte viac Chutné a najmä nízko-kalorické! Poklady zo záhradyNa 2 porcie potrebujeme:
- 2 cukety
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 paradajky
- 1 lyžica čiernych olív
- 4 vetvičky petržlenu
- 1 lyžica olivového oleja
- 120 g mletého jahňacieho mäsa
- soľ a korenie
- 1 PL strúhaného parmezánu
Jedna porcia obsahuje
- 193 kcal
- 10 g tuku
- 8 g sacharidov
- 15 g bielkovín
Ako na to?
- Cuketu umyte, pozdĺžne prekrojte, zbavte dužiny a odložte nabok. Nechajte okraj široký približne pol centimetra.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
- Paradajky umyte a nakrájajte.
- Olivy nasekajte nadrobno.
- Petržlenovú vňať umyte a nasekajte nadrobno vrátane stonky.
- Na olivovom oleji orestujte cibuľu a cesnak. Potom pridajte mleté jahňacie mäso a opečte. Pridajte zvyšné ingrediencie okrem parmezánu a tiež opečte.
- Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
- Zmes z mletého jahňacieho mäsa naplňte do cuketových vaničiek.
- Položte ich do vymastenej formy a pečte 15 minút.
- 3–4 minúty pred koncom posypte strúhaným parmezánom.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Cuketové rizoto s krevetami podľa Rastislava Gašpara na Varecha.sk