Milujete červený melón? Pozor! Prečo nie je dobré dopriať si ho ako dezert hneď po jedle?

Sezóna sladkých melónov je aktuálne na vrchole. Milujú ho deti aj dospelí.

23.08.2023 09:00
melón, červený melón, žena, záhrada Foto:
Kedy červený melón radšej nejesť?
debata (1)

Vzhľadom na fakt, že z 95 percent je tvorený vodou, je skvelým prostriedkom na uhasenie smädu. Zároveň slúži ako regulátor vody v tele a to najmä vďaka vysokému obsahu draslíka a malého množstva sodíka. Ale aj pri jeho konzumácii existujú isté odporúčania, ktorých je dobré sa držať. Prečo nie je vhodné dopriať si melón ako lahodný dezert po hlavnom jedle?

melón, šalát, feta, mäta Čítajte viac Letný šalát, ktorý musíte vyskúšať! Pochutnáva si na ňom aj vojvodkyňa Kate

Ak si večer užijete grilované dobroty s priateľmi a okamžite siahnete po melóne, môžu vás prekvapiť žalúdočné nepríjemnosti. Červený melón môže po ťažkom jedle spôsobiť nadúvanie aj žalúdočné kŕče.

Prečo? Dôvody sú celkom jednoduché. Ak si melón doprajete ako dezert, dostane sa do žalúdka ako posledný a tak začne kvasiť ešte pred trávením. Od nadúvania cez pálenie záhy až po hnačku – pod všetko sa môže podpísať sladučký melón, ktorý si doprajete na plný žalúdok. Ak chcete predísť žalúdočno-črevným problémom, zjedzte melón nalačno, potom ho telo strávi asi do 30 minút. Ak si ho chcete dopriať ako dezert, potom je potrebné počkať určitý čas a melón zjesť až potom, v každom prípade sa mu vyhnite po ťažkých jedlách.

Video
Osviežujúci melónový džúsik

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #melón #pálenie záhy

+ Vaše telo si žiada reštart, skúste jeden deň piť iba vodu a ovocné šťavy.
Vzdelávanie a získavanie nových...

+ Vyhýbanie sa fajčeniu a iným toxickým návykom predlžuje život.
Zodpovednosť vás posunie vyššie, len je tažké sa...