Na smotanu zabudnite
Pre Talianov je smotana v týchto špagetách priam smrteľným hriechom. Omáčka na špagety je krémová aj bez smotany, pretože zmes tuku z opraženej slaninky a škrobovej vody z cestovín vytvára dokonalú krémovú omáčku, ktorá smotanu nepotrebuje.
Studené vajcia
Vaječný žĺtok je dôležitou zložkou pre dokonalé špagety carbonara. Nikdy však nepoužívajte studené vajcia, ktoré vyberiete priamo z chladničky. Pripravte si ich v predstihu, aby mali izbovú teplotu. Studené vajcia spôsobia hrudky vo vašej omáčke carbonara.
Čítajte viac Ešte krémovejšia a lahodnejšia omáčka na cestoviny vďaka jedinej prísade! Fakt ju nepoznáte? Je to obyčajná...Nevylejte všetku vodu z cestovín
Predtým, ako špagety scedíte, nezabudnite z nich odliať bokom trocha vody. Omáčku carbonara môžete potom podľa potreby riediť a škrobová voda je dokonalým pomocníkom.
Pozor na teplotu panvice
Najdôležitejšia časť pri príprave špagiet carbonara? Keď už preložíte špagety na panvicu a nalievate na ne zmes syra a vajec, je veľmi dôležité, aby ste panvicu zložili z varnej dosky alebo aspoň znížili teplotu na minimum. Teplota špagiet je dostatočná na to, aby sa vajíčko uvarilo a všetky ingrediencie sa dokonale spojili. Na horúcej panvici riskujete, že sa vajcia zrazia a vaša omáčka sa zmení na praženicu.
Vyskúšajte aj…
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety Bolognese podľa René Štúra na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Toskánske kuracie soté podľa Ivany Regešovej na Varecha.sk